Maastricht magazine >
musthaves

Wanted: een pop van Lanvin

Wanted: een pop van Lanvin

Oké, ik geef het toe. ik ben te oud om met poppen te spelen. Maar toch wil ik er een. Van Lanvin. Voor de heb. Omdat er nog wel een leeg plekje te vinden is in mijn pronkkast. En omdat een mens in december net wat gevoeliger is voor ‘wie goed doet, goed ontmoet’-dingetjes. Ja, de fashion dolls van Lanvin zijn namelijk net als de T-shirts met kindertekeningen van Marni gemaakt voor een goed doel. Namelijk Dessine l’Espoir.

Artikel begint onder de advertentie

De poppen lijken op de gewone poppen die Alber Elbaz eerder maakte om het bestaan van zijn kinderkledinglijn te vieren. Wat meteen opvalt is dat de dolls van Lanvin niet graatmager zijn zoals Barbie. Ze hebben rondingen. De blonde heeft zelfs schouders waar een bodybuilder jaloers op kan zijn. En dat vind ik juist leuk. Het gaat niet om perfectionisme maar om een eigen karakter en stijl. De vier limited edition dolls zijn gemaakt door Afrikaanse vrouwen die hiv-positief zijn. De opbrengst gaat naar schooluniformen voor kinderen iuit Swaziland.

Dit zijn overigens niet de enige designerdolls van 2013. Ook Unicef liet 42 modehuizen poppen ontwerpen. En ach, Alber zat toch al helemaal in de flow en deed ook gewoon weer mee.

chanel-voor-unicef lanvin-voor-unicef dolce-gabbana-voor-unicef

 Unicef poppen, van links naar rechts: Chanel, Lanvin en Dolce & Gabbana.

De limited edition Lanvin x Dessine l’Espoir poppen en de reguliere dolls van Alber Elbaz zijn verkrijgbaar in Lanvin boetieks en in de webshop van het merk. De poppen van Unicef worden geveild.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *