Maastricht magazine >
fashion

Op ontdekkingsreis bij Woolrich

Op ontdekkingsreis bij Woolrich

Het regent winkelopeningen in Maastricht. Na Fred de la Bretonière opent ook Woolrich een winkel in deze stad. Een winkel met een vintage industrieel tintje, ingericht door timmerlieden en visual merchandisers uit Milaan. De rekken gaan flink de hoogte in, misschien een vette knipoog naar de bergenwanden die je zoal kunt tegenkomen tijdens een expeditie? Het label maakt tenslotte al meer dan 180 jaar outdoor kleding. Een geschiedenis waar Woolrich trots op is, zo blijkt uit de prenten die de wanden en de gordijnen van de paskamers sieren.

Artikel begint onder de advertentie

Niet alleen de winkel is geïnspireerd op het verleden, ook de kleding. Zo is er de Byrd Cloth Arctic Parka. Een jas waarin de persoonlijkheid van de Amerikaanse ontdekkingsreiziger en admiraal Richard Evelyn Byrd is verwerkt. Een man die vooral bekend is geworden om zijn tochten naar de Noord- en Zuidpool. Deze parka is gemaakt van Byrd Cloth, een stof van 100% katoen die Richard in 1930 gebruikte tijdens zijn expeditie naar Antarctica. Hiermee trotseer je moeiteloos het oer-Hollandse winterweer.

Woolrich_Maastricht2 Woolrich_parka1 Woolrich_Byrd_Arctic_Parka

Links nostalgie aan de muur in de Maastrichtse Woolrich winkel, in het midden een Byrd Cloth parka en rechts de Byrd Cloth Arctic Parka.

In de Woolrich winkel in Maastricht vind je op de begane grond de collectie voor mannen, en op de eerste etage kleding voor dames en kids.

Wil je ook zo’n parka maar woon je niet in de buurt van Maastricht? Bestel je jas dan online bij Bloom Fashion in Laren. Scroll naar beneden voor meer verkoopadressen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *