Maastricht magazine >
fashion

Scarf print gaat tot het randje

Scarf print gaat tot het randje

Een van de vele trends deze zomer is de scarf print. En het lijkt geen korte bevlieging te zijn, want ook in de winter- en resort collecties blijft hij terug komen. Wel in een iets andere vorm, want naast Paisley lijken met name randen populair. Door de vierkante en rechthoekige vormen komt het echte karakter van de bekende sjaaltjes goed naar voren. Een verrassende wending die door verschillende labels is opgepikt.

Artikel begint onder de advertentie

In de AW 2012 collectie van Escada valt de top met border print meteen op. Op het eerste oog klassiek, maar gedragen met een leren broek juist weer heel eigentijds. Céline maakte complete sets met de print voor de resort collectie en gebruikt de kaders om een ruitjespatroon te omlijsten. Door glanzende stoffen te gebruiken en het geheel af te stylen met een sjaal wordt de oorsprong van de print nog eens extra benadrukt. Het Scandinavische label DAY Birger et Mikkelsen gebruikt de border print slechts als sierrandje.

De combinatie van verschillende drukke patronen zorgt ervoor dat de ontwerpen uit de resort collectie van van Givenchy het meest doen denken aan de scarf print zoals we die kennen. De kledingstukken hebben daardoor een enorme visuele impact. Enerzijds fijn, want je valt zeker op, maar je komt er moelilijk mee weg deze items vaak te dragen!

Escada_prefall2012 Celine_resort2013_print Celine_resort2013

Jurk van Escada, blauwe en zalmroze set van Céline

DayBirgerMikkelsen Givenchy_resort2013_tuniek Givenchy_resort2013

Bloesje van DAY Birger et Mikkelsen en hemdjurk en top van Givenchy.

Foto boven: Escada.

Je vindt de kleding van Escada onder andere in AmsterdamDen Haag, Laren, Maastricht en Rotterdam. Gebruik de labelfinder rechtsboven voor de verkoopadressen van Céline en DAY Birger et Mikkelsen. Givenchy is onder andere te koop bij Dresscode I en Stylesuite Femme. Scroll naar beneden voor meer winkels die het merk verkopen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *