Maastricht magazine >
fashionfashion-news

See-now/buy-now by Burberry

See-now/buy-now by Burberry

De NY Times noemt het: ‘Perhaps the biggest shake-up of the fashion show system since ready-to-wear took to the catwalk.’ Het gaat om de aankondiging van Burberry. Een week voor aanvang van de New York ready-to-wear shows kondigt het Britse label een see-now/buy-now model aan om de collecties te presenteren.

Artikel begint onder de advertentie

Fashion shake-up Burberry

Deze fashion shake-up van Burberry betekent zoveel als dat de collecties niet meer 6 maanden voor ze in de winkel te koop zijn, worden gepresenteerd. Bovendien neemt het merk afscheid van een aparte men en women show. Het merk maakt het met deze verandering volgens mij een stuk makkelijker. Want tegenwoordig is het niet meer te bevatten. Zomercollecties fleuren de wintermaanden op en als je denkt net dat perfecte item in de uitverkoop te scoren, blijkt het een item uit een nieuwe, resort collectie.

Van zomer naar februari collectie

De collecties van Burberry krijgen een naam die past bij het moment dat ze in de winkel zijn. Het merk neemt daarmee afscheid van de zomercollectie, maar kiest er voor om te spreken over ‘september’ en ‘februari’ collectie. Het moment dus dat de items ook werkelijk in de winkel hangen. Ook de campagnes van het merk, verbeelden datgene dat te koop is en niet dat wat komen gaat. Burberry baas Christopher Bailey zegt hierover het volgende: ‘The changes we are making will allow us to build a closer connection between the experience that we create with our runway shows and the moment when people can physically explore the collections for themselves. Our shows have been evolving to close this gap for some time. From livestreams to ordering straight from the runway to live social media campaigns, this is the latest step in a creative process that will continue to evolve.’ Of zoals de NY Times het vertaalt: ‘The show will become a big marketing and selling tool, not for department stores or glossy magazines, but for direct communication between the brand and the men and women who want to buy it.’

Ook Tom Ford gaat om

Burberry is niet de eerste die inspeelt op de veranderingen in de modewereld. Al eerder experimenteerde Moschino net als Versace met capsule collecties die rechtstreeks van de catwalk te koop zijn. De verwachting is dat met de see-now/buy-now innovatie van Burberry de modewereld wordt opgeschud. Things will never be the same! Sterker nog, Tom Ford besloot zijn geplande activiteiten voor de komende tijd te staken en kondigde aan dat hij in september de heren- en damescollectie op de catwalk presenteert op het moment dat ze ook daadwerkelijk te koop zijn.

Betekent dit het afscheid van de magazines

Ik vind het een top ontwikkeling. Kon het toch al niet meer bijhouden allemaal. Zo’n gevoel dat ik het straks zo maar weer begrijp! Hoewel ik ook wel goed begrijp dat deze verandering echt wel even wennen gaat zijn, bijvoorbeeld voor de glossy’s. Want magazines worden nu immers al maanden van te voren inelkaar gedraaid. Betekent dit het definitieve afscheid van print? Het zal hoe dan ook sporen nalaten. Ook voor de merken. Want de invloed van fashion magazines is groot. Het bevestigt ons in ieder geval in wat we met LovestoHave.com doen, namelijk schrijven over items van nu. Items die nu te koop zijn en waarbij we je doorverwijzen naar verkoopadressen om het leven zo makkelijk mogelijk te maken.

Volledige artikel over Burberry’s fashion shake-up in de NY Times lezen. Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Burberry. Klik hier voor meer informatie over Burberry.

Foto: Burberry SS 2016 ready-to-wear

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *