Maastricht magazine >
fashion

SIS by Spijkers en Spijkers

SIS by Spijkers en Spijkers

Naast Viktor en Rolf kent Nederland nog een opvallend mode-duo: Truus en Riet Spijkers. Al tien jaar zijn de twee succesvol onder de naam Spijkers en Spijkers. Van Europa en Amerika tot het verre Oosten, hun creaties zijn overal ter wereld te koop. Vorig jaar introduceerden de tweelingzussen tijdens de openingsavond van Amsterdam International Fashion Week hun nieuwe Prêt à Porter label SIS. Hoe toepasselijk! Met dit jongere zusje van Spijkers en Spijkers willen de dames hun kleding toegankelijk maken voor een breder publiek. Ze blijven met SIS echter trouw aan de basis van Spijkers en Spijkers: Art Deco, (opvallende vrouwen uit) de jaren 20, grafische details en bijzondere kleurkeuzes.

Artikel begint onder de advertentie

Met SIS heeft het duo vorig jaar indruk gemaakt. Want ook dit jaar weer mochten ze het spits af bijten op de openingsavond met een collectie die het thema ‘au bain de soleil’ heeft meegekregen. Zonnig, optimistisch en een tikkeltje ondeugend aldus de zussen. En dat klopt helemaal. Muse is Olympisch zwemster Zus Braun. Vandaar de oldscool badmutsen met bloemetjes en illustraties van dames in badkleding. En kleurgebruik geinspireerd op de Nederlandse vlag. Daarnaast strepen, heel veel strepen. Horizontaal, diagonaal en zigzag prints. Gestreepte band waarmee kleding is afgezet. Het doet denken aan de resort collectie van Stella McCartney. Naast rood-wit-blauw color blocking met onder andere lila, groen en oranje. Voor de denim trend kun je ook terecht bij SIS. De denim jumpsuit bleek favoriet in de pressroom. De witte pakken waarin de ontwerpsters zichzelf hulden gooiden overigens ook hoge ogen.

Spijkers en Spijkers met eigen ogen zien? in Arnhem, de stad waar de zussen modevormgeving studeerden, is een overzichtstentoonstelling ter ere van het 10-jarig jubileum. Deze is wegens succes verlengd tot en met oktober. Dat zegt al genoeg. Liever iets kopen? Scroll naar beneden voor verkoopadressen.

Foto’s: Peter Stigter

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *