Maastricht magazine >
fashionfashion-news

Stijl Event speelt in op selfie cultuur

Stijl Event speelt in op selfie cultuur

Op zaterdag 27 september vond in de Sint Janskerk in Maastricht het Stijl Event 2014 plaats. Een fashion event dat door fashion-addicts en modebloggers van heinde en ver werd bezocht. Chantal, de Nederlandse koningin van de Scandinavische mode, presenteerde Nederlandse en Scandinavische labels op de catwalk in de vorm van Fashion Fairytales. Zes sprookjes van Hans Christian Anderson kwamen voorbij. Daarbij de nodige humor, waaronder het hekelen van de ik-ben-zo-blij-met-mezelf selfie cultuur.

Artikel begint onder de advertentie

Stijl_LTH-9 De show opende met Het Meisje met de Zwavelstokjes

De bijzondere Sint Janskerk, de hapjes en drankjes, de enorme beat, vormden een spektakel op zich. Maar Stijl wist er meer van te maken. Oog voor detail, humor op de catwalk en prachtige make-up bewijzen wederom dat Stijl smaak heeft.

Stijl_LTH-10

De Chinese Nachtegaal

Stijl_LTH-12

De kleine Zeemeermin

Mijn favoriete sprookje de eigenzinnige vertaling van De Prinses op de Erwt. Op humoristische wijze zette Stijl jeugdige blij-met-mezelf naïviteit neer. Bijna huppelende modellen die selfies van zichzelf maakten op de catwalk, flirtend met het publiek en volop kauwgom kauwend. Modellen die de kleding presenteerde als Paris Hilton herself. Te druk met zichzelf in de weer, te vrolijk!

Kauwgom kauwende modellen op de Maastrichtse catwalk van Stijl

Stijl_LTH-17

Carolien Spoor in het sprookje IJskoningin

Met de sprookjes van Andersen presenteerde Stijl de veelzijdigheid van de collectie. Maakte duidelijk dat de labels zich van klassiek tot sexy laten combineren. Voor ieder wat wils, zoals ook de party na de show (met DJ naast de preekstoel) voor ieder wat wils bracht. Well done Chantal! Samen met jouw team heb je een pracht event neergezet.

Stijl heeft twee winkels in Maastricht. Stijl Maastricht vind je Achter het Vleeshuis. Het meer upscale Stijl Wyck is gelegen aan de Wycker Brugstraat.

Fotografie Ruben Reehorst

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *