Maastricht magazine >

 
fashion

Stine Riis voor H&M

Stine Riis voor H&M

We zijn al gewend om naar de H&M te rennen voor een limited edition collectie van bekende labels als Maison Martin Margiela en Marni. Je kunt er echter ook terecht voor mode van jong designtalent. Volgende maand ligt namelijk de collectie van Stine Riis in de winkels. Deze Deense fashiondesigner studeerde aan het London College of Fashion. De ontwerpen maken deel uit van de afstudeercollectie waarmee ze de H&M Design Award 2012 in de wacht sleepte. Zoals we van een Scandinavische mogen verwachten is het designprincipe ‘less is more’ helemaal haar ding.

Maar dat betekent niet dat kleur in haar collectie ontbreekt. Stine combineert neutrale tinten als beige en zwart onder andere met petrol, marineblauw en kobaltblauw. Een typische herfstcollectie maar dan boordevol kleur. Ze speelt met contrasten als mat en glanzend door materialen als zijde en leer te gebruiken. De collectie is vrouwelijk en bijzonder draagbaar door een goede balans tussen tailoring en conceptueel ontwerpen.

 

Ik heb al besloten op welk item ik ga inzetten: een kort blauw jasje met een dubbele kraag. Het favoriete item van de ontwerpster. Volgens Stine voel je je echt geweldig als je deze coole en jeugdige jas draagt. En ik denk dat ze gelijk heeft!

stine_riis_coat stine_riis_hm_design stine_riis_hm_design_award_2012

De collectie van Stine Riis is vanaf 20 september verkrijgbaar bij H&M.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *