Maastricht magazine >

 
fashiontips

Tentoonstelling The Future of Fashion

Tentoonstelling The Future of Fashion

Dit najaar wil jij naar Museum Boijmans van Beuningen. Tot 18 januari 2015 is in het spraakmakende museum in Rotterdam de mode van de toekomst te zien. De tentoonstelling The Future of Fashion is Now toont de visies op de toekomst van ruim 50 internationale modeontwerpers, van gerenomeerde namen als Viktor & Rolf en aanstormend talent als Craig Green.

Met de tentoonsteling vraagt Boijmans van Beuningen aandacht voor de zoektocht van fashionontwerpers aangaande innovatie van het concept mode. Met een kritische blik wordt het huidige modesysteem met het consumptiegedrag onder de loep genomen. The Future of Fashion is Now toont de mode van morgen die ontstaat op het raakvlak van mode en kunst.

Met de bejubelde najaarscollectie 2013 van Viktor & Rolf heeft het museum in Rotterdam een primeur. Met de zen tuin pleit het duo voor onthaasting en meer spiritualiteit in de modewereld. De Chinese ontwerper Wang Lei showt kostuums van geweven WC-papier. Zeker zo gaaf is het Wearable Solar Project van Pauline van Dongen waarmee een smartphone kan worden opgeladen. Naast kleding en accessoires bestaat de tentoonstelling uit video’s en installaties. Exclusief voor The Future of Fashion is Now maken 6 ontwerpers bovendien nieuw werk, waaronder Iris van Herpen, Craig Green en D&K. Dat proces is online te volgen.

The Future of Fashion is Now is van 11 oktober tot en met 18 januari te zien in Museum Boijmans van Beuningen te Rotterdam. Surf naar de website van The Future of Fashion is Now om het design van de 6 ontwerpers te volgen en voor meer informatie over de modetentoonstelling in het museum in Rotterdam.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *