Maastricht magazine >
fashiontips

Theedrinken bij MOS met Nawie Kuiper

Theedrinken bij MOS met Nawie Kuiper

Designer Nawie Kuiper ontwerpt herenmode met humor. Haar laatste collectie Pierre, vernoemd naar haar opa, is geïnspireerd op het bourgondische leven. Het grootste gedeelte van haar tijd steekt de ontwerpster echter in FASHIONCLASH, een internationaal en interdisciplinair podium voor jonge en aanstormende designers. Met modeshows en pop-up stores laat FASHIONCLASH een breed publiek kennis maken met mode.

Artikel begint onder de advertentie

Nawie omarmt winkels die jong talent een kans geven. En dus neemt ze ons mee naar MOS. MOS is een initiatief van Rob en Ellen Truijen. De winkel werd oorspronkelijk opgezet als een 3D visitekaartje voor hun creatieve bureau Caramel, om meer inzicht te krijgen in het denken van retailers. Tevens een mooie gelegenheid voor Ellen om te spelen met de voorraad van haar label ellen:truijen, bekend van de tassen. Wens was om het ouderwetse boetiekgevoel, een gevoel dat zo goed bij Maastricht past, terug te brengen. 

LTH_Nawie-1 LTH_Nawie-4 LTH_Nawie-2

Links de naam van de winkel in metalen letters, in het midden de eikelketting van Ellen Truijen en rechts kadootjes in de etalage van MOS.

Inmiddels is MOS uitgegroeid tot een platform voor ontwerpers die van begin tot eind bij het ontwerp- en maakproces betrokken zijn. Je vindt er een mix van gevestigde namen en kleine ontwerpers uit de regio. Bijvoorbeeld lingerie van La Fille d’O, fashion van POPcph en fijne basics van Lena Berens. De winkel ligt niet in de loop van het centrale winkelgebied van Maastricht, maar liefhebbers weten MOS wel te vinden. Omdat ze graag een ellen:truijen tas rechtstreeks bij de ontwerpster willen kopen. Vanwege de beleving. Omdat de winkel weer eens een speciaal evenement organiseert. Van een Coco Chanel filmavond tot Mad Men soirée. Of gewoon, om een kopje thee te drinken. Want ook dat vindt Ellen prima.

Naast het feit dat je enkele FASHIONCLASH ontwerpers vindt bij MOS, spreekt de winkel Nawie aan omdat Rob en Ellen niet alleen winkeleigenaar zijn maar ook creatieve geesten. Zo namen zij deel aan het project Clash in Fashion. Voor dit project ontwierpen non-fashion designers mode. Rob en Ellen maakten een pak van papier en een jurk met een sleep die bestond uit leren tassen.

N2_1 FC13_S1_2CLASH_PR_013

Links: Nawie bekijkt de tassen van Ellen’s label ellen:truijen. Rechts: look van Rob en Ellen Truijen tijdens de openingsavond van FASHIONCLASH eerder dit jaar.

Nawie Kuiper neemt als ontwerper én als mede-initiatiefnemer van FASHIONCLASH deel aan het Ontwerper / Ondernemer project van de gemeente Maastricht. Haar herenmode vind je in de FASHIONCLASH pop-up store aan de Maastrichter Smedenstraat. Scroll naar beneden voor meer informatie over MOS.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *