Maastricht magazine >
tips

Een shopje in Düsseldorf

Een shopje in Düsseldorf
Artikel begint onder de advertentie

Bofkont ben ik! En dan bedoel ik dat ik regelmatig voor mijn werk in Düsseldorf mag komen. En er zo nu en dan een weekend aan vastplak. Een shopje op de Köningsallee, langs Liebeskind en een drankje bij de DOX Bar. Om er maar een paar te noemen.

Shoppen op de Kö

Op de Königsallee (Kö door Duitsers genoemd) is er genoeg te shoppen: van Cartier en Hermès tot Prada en Tod’s. De een na andere luxe bolide rijdt stapvoets door deze straat. Hier draait het om ‘gezien worden’. Laat ik daar nu net niet van houden. Snel duik ik de Hermès in om mezelf een sjaalring cadeau te doen. Nu de winter eraan komt, heb ik weer goed excuus om elke dag een ander sjaal te dragen. Gedrapeerd op verschillende manieren (jawel ik heb de Hermès kaartjes in huis!) en dan is deze sjaalring echt ideaal!

shawl ring hermes

San Leo voor de Duitse incrowd

Even bijkomen van de Kö. Dat doe je bij San Leo. Dit Italiaanse restaurant is eigenlijk alleen bij de Duitsers bekend (tot vandaag dan…). Als je je ogen dichtdoet, proef je Toscane. Alle ingrediënten zijn zo puur. We zitten hier gemiddeld drie uur te lunchen. De oncomfortabele stoelen en de ietwat goedkope inrichting nemen we voor lief. Het eten maakt alles goed. Je kunt hier trouwens niet reserveren. Vaak sta je opgepropt als sardientjes aan het te kleine barretje tussen het Italiaanse gegil praktisch in de keuken. Ik hou ervan!

sanleo_kaart

Liebeskind verplichte kost

Ik kan niet weg zonder even bij Liebeskind naar binnen te gaan in de rustige Garberstrasse. Ik kocht er lange tijd terug mijn Zebra groene tas. Liebeskind is niet de enige winkel die de Garberstrasse een bezoekje waard maakt. Er zijn verschillende boetieks met eigentijdse, high-fashion merken. Maar die mag je lekker zelf ontdekken!

Rooftop drankjes in Düsseldorf

Een stad is geen stad zonder een rooftop bar. Als je dan toch met jouw nieuwe outfits gezien wilt worden…  Genieten met uitzicht over de stad doe je bij de DOX Bar.

Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Hermès. Of bezoek, net als ik, Düsseldorf!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *