Maastricht magazine >
tips

Inspiratie opdoen met Branko Popović

Inspiratie opdoen met Branko Popović

Branko Popović is een creatieve duizendpoot. Naast ontwerper van herenmode en mede-oprichter van FASHIONCLASH is hij onder andere blogger, illustrator, kostuumontwerper en deelnemer van het Ontwerper/Ondernemer project van de gemeente Maastricht. Vrije tijd en werk lopen voor de ontwerper vaak naadloos in elkaar over. Als het even kan deelt hij bijvoorbeeld de favoriete plekjes in zijn woonplaats Maastricht met anderen. Van de redactie van de Spaanse Grazia tot de mensen van de bekende Wallpaper City Guides, iedereen wil graag van Branko weten waar the place to be is.

Artikel begint onder de advertentie

Branko neemt ons mee naar twee winkels waar hij zelf graag komt om inspiratie op te doen. En daarbij kijkt de ontwerper verder dan mode. Hij wil graag weten wat er speelt in de wereld. Bovendien gebruikt Branko in zijn werk vaak een conceptuele benadering. Iets wat je ook duidelijk terugziet in de wereld van design.

Daarom is Conflict, gelegen in de Minckelersstraat, onze eerste stop. Een winkel die eigentijdse meubels, interieur accessoires en kado’s verkoopt. High-end designlabels als Droog gaan hier hand in hand met betaalbare merken als Royal VKB, want de focus ligt bij de inkoop vooral op de sfeer en de uitstraling van de producten. Naast de bekende namen verkoopt Conflict ook werk van minder bekende (lokale) ontwerpers, zoals sieradenontwerpster Eva Schreuder en artistiek duo JAS/MV. Iets wat Branko enorm aanspreekt, want volgens hem zijn het juist de ondernemers die jonge ontwerpers verder kunnen helpen.  

Conflict_Maastricht_lampen BrankoPopovich_Confict_Designstore

Links lampen van Seletti, gemaakt van hetzelfde materiaal als eierdozen. Rechts Branko bij Conflict.

Vervolgens lopen we naar de Heggenstraat, waar Traders Pop ligt. Deze zaak is al jarenlang een begrip in Maastricht en ontwikkelde zich van tweedehands winkel tot een paradijs voor open-minded shoppers. Waar andere winkels komen en gaan is Traders Pop zo’n vaste plek voor Branko die er gewoon altijd is. Een plek die volgens hem bijdraagt aan de underground scene van Maastricht. Een huiskamer met een open sfeer voor creatieven van alle leeftijden. Je vindt er hippe, upcoming merken die nog net underground zijn, maar ook gevestigde merken als A.P.C.. En uiteraard is een gedeelte van de winkel nog steeds gewijd aan vintage kleding. Loop je bij de tweedehands hoek de trap op dan kom je terecht in de Wild West Active Space. Een space die dienst doet als galerie en daarnaast ruimte biedt aan lezingen, dans en poëzie.

Naast de activiteiten in de Wild West Active Space houdt Branko van de bijzondere selectie magazines van Traders Pop. Met glossy’s als Vogue heeft hij niet zo veel. De ontwerper houdt vooral van tijdschriften die een crossover zijn tussen mode en kunst. Lezen? Nee, Branko kijkt vooral. Naar de mooie papiersoorten, de vormgeving en de editorials. Het overkoepelende concept is voor hem belangrijker dan de kleding die wordt afgebeeld.

Branko_Popovich_TradersPop Traderspop_Gallery_Maastricht

Links Branko bij Traders Pop, rechts een kunstwerk in de Wild West Active Space boven de winkel.

Helaas heeft de Maastrichtse FASHIONCLASH pop-up store afgelopen weekend zijn deuren gesloten. Benieuwd naar Branko’s andere aanraders en zijn label BRANKOPOPOVIC? Je volgt hem via zijn blog.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *