Maastricht magazine >

 
tips

Lulu Tan Tan in South Africa

Zuid-Afrika vanwege het ritme van leven, de geluiden van de bush, de kleuren van de lucht. Cape Town omdat het 24 op 7 leeft. De mensen, het eten, het uitgaansleven, het strand, de wijnen én natuurlijk al die fijne winkels. Was ik al Black Coffee fan en is Colonial House Design mijn all time furniture favorite, dit keer ontdekte ik de vibes van the Grand in Granger Bay én van Lulu Tan Tan in Newlands Village.

Newlands Village maakt blij. Een buitenwijk van Kaapstad met keur aan kleine winkels met karakter. Hoewel mijn credit card de toonbank van menig winkel in a row wist te behalen, is mijn modeziel bij Lulu Tan Tan blijven hangen. Eigenaresse Inge Peacock brengt verschillende, onafhankelijke designers samen. Designers die zich durven te onderscheiden van de menigte. Weg van de geijkte paden. Designers die stukken met een ziel ontwerpen, vaak met Aziatische invloed.

Luxe, ruimte en ambiance kenmerken de winkel, naast de geweldige collectie. Staat het label in Zuid-Afrika bekend als glamorous en decadent, vooral de draagbaarheid spreekt mij aan. Tops die zitten, broeken die flatteren. De snit van de stukken verbloemt love handles en bilpartijen die aan statafels doen denken. Ook de stoffen zijn noemenswaardig. Aaibare stoffen, overdone satijnen en te draagbaar katoen. Daarbij leent bijna ieder item uit de winkel zich om op meerdere manieren te dragen. To dress up or to tune your outfit down, I love it!

Naast prachtige stukken van satijn, koos ik een Bretonse ‘Zuid-Afrikaanse’ streep. Juist vanwege de onopvallendheid, maar ook om de geweldige kwaliteit van het materiaal. Een top die je over je bikini kunt dragen, met vest of op je jeans. Een shirt om in te wonen. En dat sluit aan bij de filosofie van Inge Peacock. Want met haar stukken wil ze juist geen stempel op je garderobe drukken, maar een aanvulling zijn.

Lulu Tan Tan Store

Helaas lijkt de website van Lulu Tan Tan uit de lucht en zijn er ook geen verkoopadressen in Europa bekend. Maar wat mij betreft zijn wij klaar om een eerste concept store te verwelkomen!

Lulu Tan Tan Nicoline Wisse Smit1

Lulu Tan Tan Bretonse streep met mijn lievelingsketting van Mucho Gusto en armband van Tirisi Moda van Leon Martens te Maasticht.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *