Maastricht magazine >

 
tips

Off shoulder sweatshirt van de H&M

Ik weet eigenlijk niet zoveel van mode. In mijn kledingkeuze word ik dan ook niet beperkt door wat in of uit is. Ik draag wat ik mooi of leuk vind, afhankelijk van het weer, mijn agenda en humeur. Zoals Coco Chanel het  zo bevrijdend omschrijft: ‘Mode is niet gemaakt om in de mode te zijn.’

Mijn gebrek aan modekennis wil echter niet zeggen dat ik met normale denkvaardigheid geen patronen herken. Als snel nadat ik – mij niet bewust van de hype – mijn eerste boyfriend jeans kocht, zag ik de trend ook in andere kledingstukken terugkomen. De wintercollectie 2010/2011 van Chloé leek aanvoerder.

Ook bij het jongere zusje zagen we de trend. En zo kocht ik alweer ruime tijd geleden een te grote trui van See by Chloé bij Aim in Maastricht. Oversized en net zo elegant als de boyfriend truien uit de Dsquared collectie van afgelopen seizoen.

Zo’n te grote top blijft precies niet op je schouders zitten. Opvallend vind ik het dat de schouder bij mij altijd naar de linkerkant lijkt af te zakken. En zo loop ik alweer een tijdje zo nu en dan met één blote schouder rond. En dat terwijl er een tijd was dat ik het not done vond om lingerie vrij te geven, al is het maar dat enkelvoudige, simpele bh-bandje.

Mijn nieuwste aanwinst een trui om aan te schieten zodra ik uit bed stap. Nog niet half uit bed voel ik de hals langs mijn linkerschouder afzakken. Realiseer ik me wederom een boyfriend item te pakken te hebben. Een item dat me eigenlijk doet denken aan de dans outfits in Fame. Going back naar 1980 met de film Fame of een vertaling van de oversized boyfriend trend, het maakt me niet uit. Ik voel me blij in mijn nieuwe sweatshirt. En dat voor nog geen 20 euro. Lang leve de H&M.

Schermafbeelding 2011-02-20 om 16.49.281

Off shoulder sweatshirt van de H&M à € 19,95 en broek van de G-Star winkel op het vliegveld.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *