Maastricht magazine >
tips

Oversized winterpret in Zara trui

Oversized winterpret in Zara trui
Artikel begint onder de advertentie

De winter laat zich eindelijk zien. Ik zie sneeuw en ik voel de winterse kou. Heerlijk, ik ruik de winter zelfs. Ik voel de winterpret in me opkomen. Eindelijk kunnen de dikke truien uit de kast. Niet alleen de dikke truien, maar ook de XXXL varianten. Winter ik hou van je. Nu kan ik eindelijk mijn oversized wintertruien aan.

Oversized truien zijn helemaal mijn ding

Als ik een ontwerper zou zijn dan zou ik alleen oversized truien, vesten, jassen, broeken, rokken en blazers ontwerpen. Ik draag graag gepaste kleding, maar zodra een item ruimte krijgt dan is dát helemaal mijn ding. Als tiener liep ik met oversized truien van mijn vader. Zo stoer en groot, je kon mijn handen niet meer zien. Mijn moeder liep dan te mopperen over mijn vaders slobbertrui. Maar eigenlijk liep ik toen al voor op de mode. Zodra ik oversized kleding aantrek, voel ik me weer die tiener. Lekker makkelijk, stoer, beweeglijk en ook geborgen. Ik voel me thuis in oversized kleding en vooral oversized truien. Zo lang de winter duurt zal ik mijn truien aantrekken. Niet zo stoer als die tiener van toen, maar trendy zoals een oversized trui gedragen moet worden.

wintertrui Zara

Hoe draag ik een oversized trui?

Het stylen van deze trend kan lastig zijn. Ook al ben je nog zo dun, een oversized item kan verkeerd uitpakken als je niet weet hoe je het moet combineren. We willen natuurlijk wel hip de deur uit en niet als een slobberende zwerver met te grootte kleding. Wanneer ik een oversized trui draag, zorg ik dat de rest van mijn kleding strak is. Dit is toch wel een gouden regel voor oversized truien. Combineer de trui met een skinny jeans of legging. Hiermee accentueer je de benen en benadruk je het figuur. Strak en wijd zijn zo in balans, waardoor een totaal plaatje ontstaat. Deze look kun je uitbreiden met stoere boots, met of zonder hak. Oversized truien zijn er voor iedereen, dus ook voor jou!

oversized wintertrui Zara

De oversized look past bij elk figuur

Yesss, dan gaan we toch allemaal voor de oversized look. Stevig, slank, klein of groot: de oversized look kan altijd. Maar er zijn wel een paar puntjes waar we op moeten letten. Ben je klein? Dan kan een wijd vest je nog kleiner maken. Kies dan voor een kort vierkant vestje met een aansluitende outfit met hoge laarzen. Ben je lang? Dan zijn lange, wijde en fluffy vesten helemaal jou ding. Jij mag zelfs nog een riem dragen over je vest. Ben je stevig? Kies dan voor dunne soepele stoffen. Een dun en soepel vest maakt je nog slanker. Zo lijk je meteen een stuk slanker zonder dat er een dieet aan te pas komt. Ben je slank? Kun je gerust kiezen voor een dik, pluizig vest. Nu lijk je niet meer te dun, maar door het pluizige materiaal zelfs wat voller. Missie geslaagd! Oversized vesten zijn er voor iedereen.

stylen oversized trui

Mijn Zara oversized sweater is een topper

Mijn oversized trui van de Zara is mijn toppertje. De grijze kleur van mijn Zara trui is dezelfde kleur als mijn vaders trui van toen. Daarbij heeft mijn toppertje ook nog dezelfde lange mouwen als mijn vaders trui. Ook nu zie je mijn handen niet. De mouwen van mijn vaders trui kon ik oprollen, maar deze niet. Deze trui heeft onder aan de mouwen gebreide linten om vaste te knopen. Bij de polsen hebben de mouwen ook een split. Zo zie je dan toch uiteindelijk mijn handen. Dit item vind ik het leukste en het meest fashionable aan mijn trui. Natuurlijk is mijn oversized trui lang, maar mijn witte Zara blouse is langer. Mijn denim broek is van R13 en heeft dezelfde grijze kleur als mijn trui. Mijn zwarte leren lak laarzen van Bottega Veneta zijn super hoog. Ik moet de lucht in met al mijn oversized layers. Mijn witte leren Prada tas en mijn witte blouse geven mijn grijze look een frisse touch. Een verrassend detail is de paarse kleur in mijn look. Je vind het paars terug in mijn Pucci zonnebril, Fendi leren tassenhengsel en in mijn furry-friend. Zo is mijn look trendy en helemaal van nu. Toch voel ik me ook nog steeds het tiener meisje. Beweeglijk, stoer en geborgen. De sneeuwpret met mijn Zara trui is anders dan vroeger, maar voelt ook weer hetzelfde. Grappig, maar het voelt goed!

Oversized look then and now,
Oversized look for you and me,
Oversized look for everybody!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *