Maastricht magazine >
tips

Streetstyle fashion inspireert de modehuizen

Streetstyle fashion inspireert de modehuizen
Artikel begint onder de advertentie

Streetstyle is overal en ontstaat ‘spontaan’ op straat. Heb je een eigen stijl? Ben je op de hoogte van wat er in de mode speelt? Dan kun jij ook een streetstyle-fashionista zijn. Streetstyle is de mode van Nu. Ik neem je mee in de wereld van de straatmode.

Wat is streetstyle?

Streetstyle is de nieuwe mode en wordt niet ontworpen door de grote mode huizen. Integendeel, streetstyle ontstaat ‘spontaan’ op straat. De hippe vogels weten wat er speelt in de mode en lopen hierop voor. Ze hebben een eigen stijl, vaak samengesteld uit vintage en de laatste collectie van de beroemde modehuizen. Streetstyle is nooit hetzelfde, want iedereen doet het zijn op eigen manier. Dit is de meest creatieve mode en daarom loop ik hiermee weg. Ik heb altijd een eigen draai aan mijn mode gegeven. Ja, natuurlijk sla je wel eens de plank mis of niet! Bij streetstyle kan namelijk alles. Dit is een mode die onder de kenner wordt gewaardeerd. Ik ben er een van en raak niet uitgekeken op streetstyle-bloggers.

streetsyle fashion

Mode-inspiratie door straatcreatie

Streetsyle-bloggers inspireren elkaar op modegebied. Wij kijken altijd naar andere looks. Dit is niet negatief, maar juist positief. Een tegenligger draagt bijvoorbeeld dezelfde jas als jij, maar net anders. Zonder dat je het door hebt, raak je geïnspireerd en ga je deze look verwerken. Dit is niet meteen na-apen, want jij doet dit weer anders. In de magazines staan ook looks, maar deze zijn zo gestyled en daardoor vaak niet draagbaar. De streetstyle fashion staat dichterbij het echte leven en is daardoor vaak draagbaarder. Laat je inspireren door de ‘straatmode’. Opvallende mode-outfits zullen je inspireren tot creaties. Duik je eigen kast in en creëer. Wat een ander kan, kun jij ook!

streetstyle blogger

Ieder mens is uniek, jij ook!

Ieder mens is uniek en heeft een eigen smaak. Daarom is het ook leuk om naar elkaar te kijken. Vorig jaar waren de pyjama’s of andere nachthemden die het straatbeeld veroverden en nu is het tijd voor de badjas. Dus heb je vorig jaar een pyjama gekocht, dan kan er nu zomaar een badjas overheen. De badjas kan ook over een korte broek of als jurk gedragen worden. Jij mag deze zomer met een badjas aan de slag. Dat gaat jou namelijk deze zomer uniek maken. Ben jij toch iets voorzichtiger in de mode? Dan combineer je jouw pyjama top op een jeans en creëer zo je eigen look, tof hè? Vergeet dit niet, ook jij bent uniek.

streetstyle blouse

Mijn streetstyle creatie

Mijn streetstyle look is ontstaan door heel veel inspiratie. Mijn inspiratie zijn de heren overhemden met te lange mouwen, de wijde rokken, nonchalante look, vintage, nieuwe collectie, ‘layering’ en gewoon doen. Voor mijn look kies ik mijn Vetements jurk. Vetements is het voorbeeld van streetstyle. Vetements volgt namelijk het straatbeeld en baseert hier zijn collectie op. Zoals ik al eerder liet weten in een blog over Vetements, kun je deze jurk op drie manieren dragen. Vandaag kies ik voor de nonchalante look, van voren lang en van achteren kort. Van achteren is de jurk zo kort, daar gaat het blauwe zijden rokje van Miu Miu onder. Mijn vintage Miu Miu jasje gaat erover heen. De lange mouwen komen uit het getailleerde jasje en mijn look is straatbeeld proof. Ik blijf in het blauw en kies voor mijn Celine sandalen. De look kan stoerder met zwarte laarsjes, maar dit is nu mijn look. Zo leuk die streetstyle, het is altijd goed!

Streetstyle is er voor iedereen,
dus ook voor jou!

Scroll naar beneden voor winkels die Vetements verkopen. Gebruik de labelfinder voor het verbinden van verkoopadressen van de overige genoemde labels.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *