Maastricht magazine >

Céline

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

In 1945 begon de Franse Céline Vipiana met het ontwerpen van kinderschoenen. Wat begon als een simpele kinderschoenenlijn, breidde zich uit tot damesschoenen en accessoires en zelfs een ready-to-wear lijn. De collecties van Céline laten zich kenmerken door klassieke lijnen en stijlen. Door de simpele en minimalistische uitstraling is elk kledingstuk gemaakt voor tijdloze klasse.

Designer

Van 1997 tot 2004 heeft ontwerper Michael Kors het merk Céline groot gemaakt. Daarna was het de beurt aan Roberto Menichetti. Helaas zorgde hij alleen maar voor teleurstellingen, dus werd de Kroatische Ivana Omazic aangenomen. Ook zij voldeed niet aan de verwachtingen. De Britse Phoebe Philo heeft het stokje overgenomen en haar collecties hebben iedereen enthousiast gemaakt. Ze is zelfs tweemaal bekroond tot Best Fashion Designer door the British Fashion Council.

Collectie

Dat wat Phoebe Philo doet, doet ze goed. Haar tassen en accessoires zijn geliefd in hele fashionland. Tevens brengt Céline ready-to-wear, schoenen, zonnebrillen en al wat meer je van een klassiek Frans modehuis mag verwachten.

De volgende winkels voeren Céline ()

13