Maastricht magazine >
fashion

Tiroler tendens bij D&G

Tiroler tendens bij D&G

Niemand omarmt een thema op de catwalk zo vurig als de twee Italiaanse ex-geliefden Dolce & Gabbana. Voor de aankomende winter is het Alpine Heidi, regelrecht overgevlogen uit Tirol. Breisels, harige bontlaarzen en gebreide Tiroler poppetjes met vilten hoedjes als hanger voor aan de tas. D&G’s Alpine Heidi zou Heidi niet zijn wanneer ze niet de pisten afdaalt in een glamour ski-outfit compleet met Swarovki kristallen goggles.

Artikel begint onder de advertentie

Om de spreekwoordelijke brug te slaan tussen Tirol en traditionele klederdracht. Over een viertal maanden is het weer zover: de Oktoberfeste in München. Naar traditie zijn vrijwel alle vrouwen gekleed in Dirdnl en mannen in een Lederhose.

De Lederhose, de traditionele lederen broek met bretels, is waarschijnlijk een van de meest lachwekkende kledingstukken. Een man in Lederhose, behalve tijdens de Oktoberfeste, tref je bij hoge uitzondering in een pittoresk dorpje in het bergachtige Tirol rennend achter de geiten. Laat staan een vrouw in deze Beierse shorts.

Het kan natuurlijk dat de Chinese jongedame op foto een rebels mode-statement wil maken, wat wij van Loves to Have ten zeerste hopen. Maar misschien is zij het wel die Dolce & Gabbana inspireerde…

 

Lederhose

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *