Maastricht magazine >
fashion

Tony Cohen doet er twee!

Tony Cohen doet er twee!

Tony Cohen, een ontwerper van formaat in het buitenland met shows tijdens new York Fashion Week. Maar in eigen land is hij nog steeds niet echt bekend bij het grote publiek. Eerder gaf de ontwerper al te kennen dat hij het frustrerend vindt dat Nederlands design in ons land bijna nergens te koop is. Hij wil dat warenhuizen zich meer inzetten voor Nederlandse designers. Om hier verandering in te brengen is hij dit jaar dan ook voor de tweede keer van de partij tijdens Amsterdam International Fashion Week. Dit werd vanavond gevierd met een couture show op de openingsavond.

Artikel begint onder de advertentie

Na de kleurexplosie bij Spijkers en Spijkers geeft de show van Tony Cohen rust. Veel nudes en pastels, met hier en daar een wat krachtiger kleurstatement in petrol, oud roze of donkerblauw. Het geheel doet dromerig aan. Veel soepel vallende laagjes waarbij gespeeld wordt met transparantie en wapperende flarden stof. Glinsterende applicaties en lurex zorgen voor net dat beetje extra catwalkglamour. Halverweget de show een uitstapje naar tribal geinspireerde stoffen, zoals ook eerder gezien bij Missoni.

Zondag showt Tony Cohen ook nog zijn nieuwe ready-to-wear lijn ‘2Love Tony Cohen’. Casual met af en toe een uitstapje naar cocktail. Uitermate geschikt voor de Nederlandse vrouw. Met de ontwerpen en het prijsniveau denkt de ontwerper een breed publiek aan te trekken.

Tony Cohen heeft twee eigen winkels in Amsterdam. De ready-to-wear lijn is verkrijgbaar in de winkel in de Huidenstraat. Scroll naar beneden voor de adressen.

Foto’s: Peter Stigter

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *