Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Want it: de corduroy of rib broek

Want it: de corduroy of rib broek

Mijn zus vraagt waarom we eigenlijk geen corduroy broek in onze kast hebben. Sindsdien laat mijn  jeugd in rib broek me niet meer los. Corduroy is de koning der broeken. Een trend koning die ik aan mijn billen wil!

Artikel begint onder de advertentie

Corduroy betekent cloth of the king

Wanneer ik online opzoek ga naar een corduroy broek, ontdek ik al snel dat deze broek meer is dan heel veel herinneringen aan mijn jeugd. Al in de 18e eeuw kreeg de ribstof de naam corde du roi mee, hetgeen zoveel betekent als ‘kleed van de koning’.

Corduroy


Rib broeken v.l.n.r. Gucci flare rib broek, Madewell blue corduroy en lichtblauwe Unique van Topshop

Corduroy is de nieuwe jeans

Natuurlijk zien we corduroy zo nu en dan terugkomen. De stof wordt gebruikt voor lieflijke jurkjes of een stoere trenchcoat. Maar nu ik opzoek ben naar mijn perfecte corduroy broek, realiseer ik me ook dat ik deze al lang niet in een winkel tegen het lijf ben gelopen. Terwijl ik erover nadenk, besef ik dat (zonder er eentje te hebben) de corduroy voor mij het nieuwe denim is!

Corduroy: that bohemian feeling

Het verbaast me eigenlijk dat de corduroy broek nog niet terug op het toneel staat. Juist in een tijd waarin we zo bohemian proberen te lijken, kan de rib broek toch niet ontbreken? Het is het perfecte winter hippie item!

Corduroy AG


3x Corduroy AG Jeans v.l.n.r.: Stilt, Cordway Legging en Revolution

Rib broeken in alle soorten en maten

Zelf kwam ik bij het zoeken als eerste de Gucci corduroy broek tegen. Must say: I am in love. Moeiteloos zie ik voor me hoe ik de broek 5 dagen op rij kan dragen. Hoe deze te tunen voor business, party of dagje shoppen. Met een jasje, een blouse, een oversized trui. Toch moet het volgens mij ook iets betaalbaarder kunnen dan de broek van Gucci. En dat brengt me bij de corduroy broeken van AG Jeans. Een redelijk uitgbreide en bovendien betaalbare collectie rib jeans. Want it!

Op foto boven: Corduroy broek van AG Jeans

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *