Maastricht magazine >
fashiontips

Wat te dragen naar een fashion show?

Naar een fashion show? Dat doe je in een stuk van het betreffende label. Om de couture show spring summer 2016 van Viktor & Rolf te bezoeken, dook ik mijn kast in. Ik liet me inspireren door de trend van het omgekeerde shirt.

Artikel begint onder de advertentie

Trend: je items omgekeerd dragen

De trend van het omgekeerde shirt werd in najaar 2015 gespot tijdens de fashion week in New York. Deze trend sluit aan bij het spel van de blouse die op dit moment gaande is. Collecties waarbij de blouse (als in shirt) haar karakter behoudt, maar op de meest ingenieuze wijze op het lichaam wordt ontworpen (delen we één dezer dagen nog een blogje over). En die trend heb ik voor het gemak aangehouden voor de show van V&R in Palais de Tokyo.

Smoking uit 2003, maar dan anders

Hoewel het niet altijd mogelijk is om een stuk van de betreffende designer te dragen, denk maar aan avonden zoals die van de Amsterdam Fashion Week, waar meerdere ontwerpers achter elkaar showen, hou ik van de etiquette. Het zal de conservatieve mens in mij zijn. En dus zoek ik in mijn kast naar stukken van V&R. Het is mijn smoking die de aandacht trekt. Mijn eerste item ooit van de ontwerpers. Ik denk dat dit item uit 2003 stamt. Ik kies voor het jasje. En dan weet ik het opeens. Ik geef een eigen dimensie aan mijn V&R look. Mijn smoking jasje gaat omgekeerd. Dit is mijn Viktor & Rolf couture show outfit.

Schermafbeelding 2016-01-28 om 13.32.52

Na de show vang ik complimenten (veel). Back-stage informeren mensen naar de ontwerper van mijn jasje. Het ontgaat mensen dat het jasje niet achterstevoren is ontworpen. Ze denken dat het zo is bedoeld. En dat terwijl je aan de pasvorm toch echt ziet dat het niet helemaal goed zit. Dit jasje is toch echt gemaakt om de sluiting voor te dragen. Maar dat maakt het misschien juist zo leuk.

In the spotlight

Schermafbeelding 2016-01-28 om 13.39.31

 

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *