Maastricht magazine >
fashion

Welcome to St Tropez!

Welcome to St Tropez!

Het bezoeken van de markt op de Place des Lices in St Tropez is altijd een van de leukste bezigheden tijdens mijn vakantie. Hoewel ik in de zomer, tijdens het hoogseizoen, een knop om moet zetten. Want dan waag ik me tussen hordes toeristen die schuifelend langs de marktkraampjes voortbewegen, en dat in dertig graden plus. Nu was ik er in een rustigere periode, namelijk tijdens de kerstvakantie. Op deze markt denk je nog een beetje het gevoel te hebben dat je euro wat waard is. En hier zie je meteen wat er hot is en wat not. Ter inspiratie voor mijn werk en mijn eigen collectie van DaLiQue struinen en nog eens struinen. Menig boho jurk heb ik hier weggehaald. Dit keer viel mijn oog op een waanzinnige kasjmier trui met een doodshoofd bestaande uit studs. Hè, dat lijkt toch wel heel erg op Zadig & Voltaire?

Artikel begint onder de advertentie

 

Op het eerste gezicht mooi van kwaliteit, goede studs die er niet afvallen en dat voor € 30. Met een glimlach van oor tot oor liep ik daar over de markt met mijn eerste aankopen. Hé, nog een trui maar dan in antraciet grijs, met een nog mooier doodshoofd. Kan dat zomaar? Vervolgens scoor ik nog wat leuke en handige katoenen sjaaltjes voor een tientje. Een lekkere lunch bij Le Café des Arts en daarna nog eventjes de winkelstraatjes door. Nog zo’n trui, en nog een, en nog een en… mijn glimlach verdween en maakte plaats voor een mineurstemming. Dit was een overkill aan doodshoofdjes. Wat erg voor Zadig & Voltaire. Het goedkope plastic zakje wat ik slingerend, bijna huppelend droeg wilde ik het liefst zo de kliko in knallen. Voelde me ook helemaal ongemakkelijk dat ik dit hele kopieergedrag min of meer aan het steunen was. Dan toch veel liever een echte Zadig & Voltaire. Gelukkig lag de shop van het label om de hoek. Goedkoop is duurkoop! Uiteindelijk is de kasjmier geen echte kasjmier en is de plaats van productie onbekend, wat een slecht teken is in de textielindustrie. De sjaaltjes waren wel een hit, ook mijn kids waren er helemaal wijs mee. Volgende keer eerst maar kijken kijken en daarna als het goed is pas kopen. Daar ben je immers Nederlander voor!

Zadig&Voltaire_skull_trui Zadig&Voltaire_skull_top Zadig&Voltaire_doodshoofd_trui

Kasjmier truien en top met doodshoofd uit de wintercollectie van Zadig & Voltaire.

Foto boven: een van mijn kids met een sjaaltje van de markt.

Zadig & Voltaire koop je onder andere bij Stylesuite Femme in Maastricht. Scroll naar beneden voor andere winkels die het merk verkopen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *