Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Zomercollectie met prints van Missoni

Zomercollectie met prints van Missoni

Missoni en de iconische zigzag print onlosmakelijk verbonden. Althans, dat zou je denken. Anno 2014 is het Missoni-patroon nauwelijks te ontdekken in de zomercollectie. En gek genoeg vind ik dat best wel verfrissend. Het streepjesmotief heeft plaats gemaakt voor grafische prints van landschappen. In deze prints zie je de vier elementen terug: aarde, lucht, vuur en water. Daarnaast speelt het logo van het label een hoofdrol.

Artikel begint onder de advertentie

Ben ik absoluut geen fan van kledingstukken of tassen bezaaid met logo’s, kan ik de uitvoering van Missoni wel waarderen. Het label heeft een vintage logo nieuw leven ingeblazen door er een patroon van te maken. Een print die er van veraf decoratief en abstract uitziet maar stiekem bestaat uit de letters van het merk. Een slimme toepassing dus!

missoni print ss 2014 Missoni ss 2014 logoprint

Links een mouwloos bloesje met logoprint en een rok met de elementen water en lucht. Rechts een truitje met logoprint in combinatie met een geweven rok die het Missoni-gevoel ademt.

Foto boven: Campagnebeeld met Christy Turlington, gefotografeerd door de Nederlandse fotografe Viviane Sassen. De twee oranje driehoeken zijn een verwijzing naar de M uit de logoprint.

Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Missoni.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *