Maastricht magazine >
fashion

Zwart is het nieuwe zwart

Blauw het nieuwe zwart? Ja, dat was. Althans in mijn kast. De afgelopen twee jaar de nodige blauwe items opgedoken. En ook nu vind ik blauw op een klassieke manier stylish. Naast veel blauw, staat mijn garderobe er tegenwoordig ook een stuk fleuriger bij. Mede dankzij de vrolijke prints waarmee See by Chloé ook dit jaar schittert. Zwart leek lange tijd underdog. Maar nu is zwart het nieuwe zwart! En dat komt volgens mij juist dankzij de opkomst van steeds meer kleurgebruik.

Artikel begint onder de advertentie

Heb er een hekel aan wanneer mensen zwart dragen omdat het zo makkelijk is. Dat doet zwart degraderen. Van die mensen die een zwart jasje, coltrui en broek kopen en daar dan in wonen. Na een tijdje een beetje sleets en verwassen, alles behalve verzorgd. De opkomst van de colorblocking trend, vrolijke prints en keur aan stoffen, maakt volgens mij dat men zich even weer iets bewuster lijkt te zijn van met zorg gekleed door het leven gaan. En nu dat aan de orde is, mag zwart van mij terug op de kaart. Maar dan wel graag bewust!

Mijn See by Chloé jurk uit de najaars/wintercollectie doet daar aan mee. Van heerlijk luchtig materiaal met geborduurde bloemen. Net even iets leuker dan gewoon een lap zwarte stof. Maar dan wel weer prima te combineren. Niet omdat ik die zwarte jurk wil dragen om het me makkelijk te maken. Maar het is wel een makkelijke jurk om er juist gekleed uit te zien. Nu met blote benen, straks met riem, stoer vest en ja-daar-gaan-we-weer-Uggs. Of met een dikke Wolford panty en hoge hak. Een heerlijke jurk die het verdient om met zorg te worden gedragen. Een jurk van alle seizoenen. Te combineren met verschillende materialen en op alle momenten van de dag dienst kan doen. Mijn jurk in zwart. Het nieuwe zwart!

Joy  See by Chloe dress

Zwarte jurk van See by Chloé aw 2011/2012 met flatjes van Louboutin en aviator van Porsche Design

Ik kocht mijn See by Chloé jurk bij Aim te Maastricht. Scroll naar beneden voor meer verkoopadressen van dit label. Gebruik de labelfinder rechtsboven voor het vinden van een verkoopadres van overige merken.


Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *