Maastricht magazine >

 
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

Detox update: Paasontbijt met appel

Detox update: Paasontbijt met appel

Vandaag, Paaszondag, is dag 5 van mijn detox. De laatste dag van de prep fase. Vanaf morgen het echte sapvasten. En hoewel raar om aan het Paasontbijt te zitten zonder ei, spring ik als de Paashaas in het rond van de energie.

Dag 1 en 2 van de pre-detoxweek vond ik werkelijk niet te doen. Desoriëntatie in de meeste pure vorm. De hele dag versuft in een waas, ik werd maar niet wakker. Ook gister trof ik mezelf ’s ochtends voor het koffiezetapparaat aan. Die latte lijkt nogal in mijn systeem te zitten. En toch… ook gewoontes zijn maar beperkt houdbaar. Met veel blijheid kreeg ik vandaag een glas warm citroenwater op bed. Die latte lijk ik langzaam aan te vergeten.

5 detox bevindingen na 5 dagen ontgiften

  1. Ik ben mega verslaafd aan koffie, uhh latte. Half slapend weet ik het koffieapparaat te vinden, pas daarna begint mijn dag. Ondanks die verslaving heb ik gedurende de eerste dagen pre-detoxen geen hoofdpijn gekregen.
  2. Ik realiseer me dat ik normaliter veel ongezonde keuzes maak, besef me ook hoe makkelijk het is om voor de gezonde variant te gaan. Zoals rijstemelk in plaats van gewone melk, kaneel in plaats van suiker op mijn havermout en speltbrood in plaats van tig zaden brood.
  3. Glas wijn mis ik ’s avonds niet. Maar op zaterdagmiddag, wanneer de zon in Amsterdam schijnt, sla ik dat terrasje toch maar over. Zonder glas wijn en kaasstengels weet ik opeens niet meer wat op een terras te doen.
  4. Ik heb het goed aangevoeld dat het tijd was om te ontgiften. Al na 5 dagen pre-detoxen voel ik me energieker dan dat ik de afgelopen jaren heb gedaan. En daar ben ik niet trots op.
  5. En een Paasontbijt is ook met enkel een venkelthee, geschilde appel en vers sapje prima te doen en blijft hoe dan ook een heerlijk familie moment. Daar heb je geen ei voor nodig. Hoera!

PS: En natuurlijk vraag ik me dan wel weer af of het echt nodig is dat mijn moeder die te lekker Leonidas chocolade-eitjes onder mijn neus neerzet…

En nu die colonhydratatie

Wil je alle ins en outs van de detox weten? Kijk dan op de site van Leny Mathiz. En ja, I’m going for the full monty inclusief colon hydrotherapie en liver flush. Weten hoe die colonhydratatie me is afgegaan? Zie dan blogje na 10 dagen ontgiften.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *