Maastricht magazine >
food-and-drinks

Brandsøn is next level horeca in Maastricht

Brandsøn is next level horeca in Maastricht
Artikel begint onder de advertentie

Brandsøn maakt Maastricht nog leuker! Wauw, wauw, wauw, wat een mooie zaak is Maastricht weer rijker. Drie keer wauw voor ‘drinks’, ‘fine dining’ en ‘private dining’. Bij het binnenstappen krijg je al meteen dat internationale, grootstedelijk gevoel en waan je je in Barcelona, Montreal of Kopenhagen. Steden waar eigenaar Roel Rutten zijn inspiratie heeft opgedaan. Alle ideeën, die hij opdeed tijdens het reizen, zijn samengesmolten in Brandsøn, een uniek, onderscheidend concept. Roel, al 11 jaar horeca-ondernemer in Maastricht, was er klaar voor om de stap naar het ‘next level’ te nemen.

IMG_1864
De openingsdag

Shared dining aan de grote ronde bar

Hij zet een nieuwe trend in: een horecazaak met meerdere mogelijkheden. Als eerste een gezellige grote ronde bar waar je heerlijk kunt socializen onder het genot van drankjes en bar-bites. De grote ronde bar zag hij in Montreal, waarbij hem opviel dat het heel leuk is om naar elkaar te kunnen kijken en contact te leggen. Het shared dining concept sluit daar perfect bij aan. Lekker veel verschillende bar-bites bestellen en delen, want zo kun je immers het meeste proeven!

IMG_1910
Doorkijkje naar de fine dining

Fine dining in Scandinavische sferen

Het grootste deel van de zaak is de fine dining. Een prachtig restaurant, gezellig door een lange bank aan de zijkant, aparte verlichting, veel glas en natuurtinten. Vooral hier zijn de Scandinavische invloeden goed zichtbaar. De inrichting is clean, maar warm en luxueus in de details. Het resultaat van een goede samenwerking met interieurarchitect Robert Kolenik, die een tijdloos interieur met natuurlijke, rijke materialen heeft neergezet. In het restaurant is ook een gedeelte dat kan worden afgesloten voor private dining. Een comfortabele ruimte in loungesfeer, alsof je in een stijlvol huis met je vrienden samen eet.

IMG_1898
Het stoere logo met de Mosasaurus

De Mosasaurus als link naar de Maastrichtse historie

Alle ruimtes lopen heel organisch in elkaar over en vormen samen een mooi geheel. Roel vertelt dat dit vooral komt door de goede akoestiek. In het restaurant kun je een goed gesprek voeren, terwijl er aan de bar flink geborreld wordt. Dit bijt elkaar niet. En dan de vele eye-catchers. Om te beginnen in de bar, waar op een wand de plattegrond van Maastricht in staal is weergegeven met een grote gouden pin op de plek van Brandsøn. In het hart van de zaak het prachtige stoere logo, dat qua gevoel al 100 jaar lijkt te bestaan. Met de mythische Mosasaurus als link naar de historie van Maastricht en de plek aan de Maas. Last but not least, de gouden WC, waar je zeker een Instagram-waardige foto kan maken!

IMG_1882
Chef’s Table

Tattoo’s als teken van gedrevenheid en passie

Als ik mijn rondje maak voor de foto’s, is de keukenbrigade bezig met de mise en place. Dit team onder leiding van chef-kok Jeffry van der Kwaak heeft een brok ervaring. Zij koken met de seizoenen mee, puur en internationaal. Je kunt hier lunchen, à la carte eten of een menu kiezen van drie tot zes gangen. Met als toppunt een plek aan de Chef’s Table voor de open keuken. Gastvrijheid en gedrevenheid staat hier voorop, dat merk je aan het hele team van Brandsøn. Het is niet voor niets dat al 3 teamleden een tattoo hebben laten zetten van het logo. Ze geloven er in. Ik ook!

Brandsøn, Het Bat 2, 6211 EX Maastricht

IMG_1887
Private dining room

Gerelateerde blogs

  Reacties (3)

  1. Kan ik vanavond om 20.00 bij u komen eten met twee personen.svp even bevestigen dan ziet u mij vanavond

  2. Vandaag toevallig aanbeland bij Brandson.
   Aangenaam verrast, en genoten van de vriendelijkheid, de perfecte service, en zeker van de originele presentatie van de gerechten, het prachtige interieur.
   Leuk was ook dat de koffie van een naamgenoot is…..
   Als horeca-uitbater op rust, besef ik maar al te goed, dat de afgelopen maanden bijzonder pijnlijk waren, maar het doet deugd dat men er weer volop voor gaat.
   Wij komen zeker terug, het is de verplaatsing van uit Rotselaar in België zeker waard…… 😉😁

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *