Maastricht magazine >
food-and-drinks

Chocoladebeleving bij Darq in Maastricht

Chocoladebeleving bij Darq in Maastricht
Artikel begint onder de advertentie

Maastricht is weer een vernieuwend concept rijker. Yeah, want ik ben trots op mijn stad. Een zaak die net zo goed in Milaan, Londen of Parijs kon liggen. Darq is een winkel, waar de smaak van koffie, chocolade en ijs samensmelten. Het zien en proeven moet een optimale beleving zijn, volgens eigenaar Jorrit Consten. Hij heeft zijn concept kunnen uittesten in pop-up stores en bijgeschaafd totdat er een goede basis stond. Een totaalbeleving rondom chocolade. Chocolade proeven onder het genot van een heerlijke kop koffie of een goed glas wijn. Iets wat het internationaal winkelend publiek in het Stokstraat kwartier wel kan waarderen.

Darq Stokstraat

De uitstraling van chocoladebar Darq

Over de inrichting van de zaak is veel te vertellen. De materialen, texturen en kleuren moeten net zo’n luxe, kwalitatieve uitstraling hebben als de producten. We zien dus wengé hout, marmer, het logo in cortenstaal, bruin- en goudtinten. Klinkt heftig, maar alles is goed in balans door het hoge plafond, al het buitenlicht en de strakke vormgeving. Hier is over nagedacht. Dat blijkt ook uit alle details, de kaarsjes die branden en de bloemen op het buffet.

Ralph Hagen Maastricht

100% biologische fairtrade chocola van Ralph Hagen

Mijn ogen worden getrokken naar tientallen chocolade lollies die in de muur prikken. Dit blijkt een themawand te zijn waar heel creatief wordt ingespeeld op de highlight van dat moment. Nu prijkt er de naam van de pasgeboren zoon van chocolatier Ralph Hagen, de schoonbroer van Jorrit en de leverancier van alle chocolade en lekkernijen. Zijn productiebedrijf ligt vlakbij Maastricht, maar hij levert chocolade door het hele land. Het Conservatorium hotel in Amsterdam is bijvoorbeeld een van de afnemers. Ralph werkt met de beste ingrediënten en heeft duidelijk oog voor duurzaamheid. Dit vind je terug in de fairtrade en 100% biologische chocolade, waaraan vooral lokaal geproduceerde ingrediënten worden toegevoegd. Specialiteit is de donkere, pure chocolade (vandaar de naam Darq) in allerlei vormen. In de pralines zitten verrassende exotische smaken zoals mango met limoen en rode peper, earl grey thee en lavendel of Marokkaanse kruiden. Daarnaast zijn er heerlijke koekjes of gedroogd fruit met een laagje chocolade, handgemaakt ijs en kleine taartjes.

Wentelteefje Maastricht

Wentelteefje van suikerbrood met smaak van vroeger

Ondanks de luxe uitstraling is de reden om binnen te stappen heel laagdrempelig. Je kunt snel een espresso shot nemen aan het buffet, net als de Italianen doen. Maar je kunt ook ontbijten, lunchen of helemaal los gaan en alle smaken pralines in een prachtige geschenkbox kopen. Ik ga voor de middenweg. Vanwege het vroege tijdstip (10:00 uur ’s ochtends) neem ik cappuccino en een wentelteefje, want waar krijg je dat nog? Ter plekke gaat Jorrit bakken. Al snel ruikt het heerlijk in de zaak en het smaakt nog lekkerder. Een dikke plak brioche brood wordt in een geklopt ei gewenteld en karamelliseert tijdens het bakken met suiker en een snufje anijs. Gewoon simpel maar perfect. Daarna word ik nog verleid om wat nougat te proeven, die is ook zelfgemaakt met veel honing uit Limburg en pistachenoten. En ik sluit af met 2 bolletjes ijs, gemaakt van chocolade uit Congo en Peru. Deze doen me denken aan de zelfgemaakte chocoladepudding bij mijn oma vroeger.

boogjes Maastricht Darq

Ook voor een glas wijn ga je naar Darq

Terwijl ik aan het genieten ben, komt Ralph net een nieuwe voorraad leveren. Ik praat nog even verder met de twee gepassioneerde mannen en begrijp nu dat Darq meedoet aan de landelijke pilot ‘Blurring’, het fenomeen waarbij drankverstrekkende horeca en detailhandel worden gecombineerd. Daarom mag er in deze winkel dus ook wijn geschonken worden of champagne bij het ontbijt. Er zit zoveel potentie in deze zaak, want ik zie me hier al zo staan borrelen met een aantal lekkerbekken.

Darq is gelegen onder de boogjes op de kop van de Stokstraat in, je raadt het al, het Stokstraatkwartier te Maastricht. Exacte adres: Maastrichter Smedenstraat 2.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *