Maastricht magazine >

 
food-and-drinks

Nieuw: east meets west in kookstudio van Chi

Nieuw: east meets west in kookstudio van Chi

In Maastricht en omgeving is Chi Nguyen een begrip. Als je echt goede sushi wilt eten, dan moet je bij Chi zijn. Het samensmelten van haar voornaam Chi en sushi, vind je terug in de naam van haar website www.suschi.nl. Maar dat is niet het enige samensmelten, want haar slogan ‘east meets west’ krijgt steeds meer de beoogde lading: fusion. In haar nieuwe kookstudio in Wyck brengt Chi wereldgerechten aan het voetlicht. Niet zo gek als je bedenkt dat ze is geboren in Vietnam, en een lange carrière achter de rug heeft als kok en in de catering. Met haar kookervaring en haar lekkere sushi heeft ze inmiddels een grote klantenkring, veel vrienden en een jonge keukenbrigade ‘The boys team’ om zich heen geschaard.

sushi_Chi

De perfecte locatie om te koken en te tafelen

Haar nieuwe locatie is perfect voor het bereiden van eten en het ontvangen van gasten. De indeling is strak, maar gezellig door de gemetselde boogjes. Deze boogjes worden verbonden door een uitzonderlijk lange tafel. Hier kunnen veel eters aanschuiven op de comfortabele stoelen. Voor een workshop, het aanschuifdiner of bedenk het maar. Chi bedenkt het wel. Ze bruist van de plannen, maar is vooral blij met haar professionele keuken. Hier kunnen niet alleen sushi gemaakt worden, maar ook warme gerechten. De keuken is natuurlijk zo ingedeeld dat er met meerdere mensen tegelijk gewerkt kan worden tijdens een sushi workshop.

 sushi_keuken

Sushi workshops: een favoriet bedrijfsuitje

De sushi workshops zijn haar specialisme. Ze heeft het al zo vaak gedaan, dat ze zowel een beginner als een ervaren kok iets kan leren. In de basis workshop leer je o.a. wat je moet inkopen, welke soorten rijst er zijn en hoe je moet rollen. Bij de workshop voor gevorderden ligt de nadruk op het ontwikkelen van nieuwe smaken en technieken. Veel bedrijven weten haar te vinden, want je hebt echt een leuke avond als je in groepjes lekker bezig bent onder het genot van een drankje.

sushi_fusion

Aan tafel met wereldgerechten

Nieuw is het aanschuifdiner, waar wereldse gerechten op tafel gaan komen. Chi zorgt zelf voor de Vietnamese keuken, vanzelfsprekend. Maar inmiddels kent ze ook Libanese, Afghaanse en Marokkaanse vrouwen, die nu in Nederland wonen. Het plan is om 2 keer per maand een aanschuifdiner te organiseren, waarbij deze vrouwen hun authentieke gerechten koken. Chi kan terugvallen op het advies van een vinoloog, die zorgt voor de bijpassende wijnen. Het wordt dus een all-in concept, maar bovenal heel gezellig en avontuurlijk. Nieuwe smaken ontdekken. Via Facebook blijf je op de hoogte van de data.

sushi_gerecht1

Sushi take-away 3.0

Terug naar de oorsprong. Met de Japanse keuken is het allemaal begonnen en dat blijft de belangrijkste pijler. Chi zorgt elke dag (behalve op maandag) voor verse sushi en koopt dagelijks verse vis. Je moet dus op tijd bestellen, uiterlijk dezelfde dag voor 10 uur. De menukaart is uitgebreid: van sushi box tot Vietnamese springrolls. Nieuw zijn de rijk gevulde wokgerechten en salades. Ook op sushi gebied blijft ze vernieuwen, want er staan ‘Sushi in een glas’ of een ‘Sushi burger’ op de kaart. Alles is homemade en op verzoek ook vega of glutenvrij. Voor ieder wat wils. Go Chi!

Het adres van de nieuwe kookstudio is Sint Antoniuslaan 21 te Wyck, Maastricht

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *