Maastricht magazine >
food-and-drinks

Kerst smaakt naar Italië met een vleugje stoer

Kerst smaakt naar Italië met een vleugje stoer
Artikel begint onder de advertentie

Retro! Van toen, maar dan in het nu. Een stoere likeur uit Italië. Fijn voor al die mensen die niet echt sambuca fan zijn, die een grappa nog altijd niet aankunnen, port te oubollig vinden en die teveel limoncello hebben gedronken in hun leven. Of in ieder geval weten dat die ene geen kwaad kan, maar dat het met limoncello nooit bij die ene blijft. Bovendien een must voor hen die hip-hipper-de-hipst belangrijk vinden. Die straks willen kunnen roepen: ‘Moretta Covalo? Oh, dat dronk ik al in 2017.’

Ik ben hip-hipper-de-hipst slachtoffer

Ja, ik beken. Ik heb er zo nu en dan last van. Dat ik er als de eerste bij moet zijn. Het heeft volgens mij met mijn nieuwsgierigheid te maken en mijn lust naar beleven. Nieuwe dingen horen daar bij. De fles Moretta Covalo die ik van een vriendinnetje kreeg voor kerst, dat wordt mijn trofee. Tijdens kerst komt die op tafel. Omdat de fles zo mooi is, omdat ik weet dat die vriendin me heus niet zomaar iets geeft en omdat ik hou van samen iets nieuws proberen. Zo gaat dat nu eenmaal met hip-hipper-de-hipst slachtoffers. Die willen pronken met hun vindingen en delen dus graag. Doordat ze delen weten mensen in hun omgeving dan ook weer dat ze dol zijn op nieuwigheden en die krijgen ze dan ook weer toegespeeld, zoals nu dus die fles Moretta Covalo van die vriendin. Het is dus een cyclus die zichzelf in leven houdt.

moretta-covalo-likeur

Moretta Covalo met een espresso voor zeemansbenen

Het is een Italiaanse likeur, maar dat had je al door. Het recept is geïnspireerd op een oud Italiaans recept afkomstig van vissers uit het havenstadje Fano. De volle, zoete likeur met donkere tonen van rum en een vleugje frisse anijs gaf ze zeemansbenen. Nou ja, in ieder geval genoeg zin om hun netten uit te gooien en de vangst binnen te halen. Geen suf vrouwendrankje dus, maar stoer. Een stoerheid die ook in de prachtige fles terugkomt. In principe verwarm je de likeur en mix je ‘m met een espresso, maar regels zijn er niet echt. Zo kun je jouw Moretta Covalo ook straight drinken, on the rocks knallen of maak je er tiramisu ermee. Er zijn nog tal van andere mix mogelijkheden, maar dat getut is niet voor mij.

Een Nederlandse twist uit 2014

Voor wie het nog niet wist. Groter dan mijn liefde voor nieuwigheden, is mijn liefde voor producten met een verhaal en bovendien ben ik dol op dingen van Nederlandse bodem. Hoe fijn dus dat deze likeur een Nederlandse twist heeft. De Nederlandse Ramon Covalo met Italiaanse roots, de man achter de fles met inhoud, is dol op de Italiaanse keuken. Toen hij de likeur ontdekte, was hij verkocht. Alleen moest de likeur nog in een fles gevangen worden. En dat is hem gelukt. Na drie jaar werken is ie er. Een Italiaanse likeur met een Nederlandse twist.

Wil jij Moretta Covalo aan tafel met kerst? Mijn fles is vergeven, die neem ik mee. We drinken ‘m klassiek. Ik hou nu eenmaal van traditioneel. Dus de likeur verwarmen, espresso erop en een stukje citroenschil. Wie weet daarna nog eentje on the rocks. Heb jij ook een oogje op Moretta Covalo? Bestellen dan maar! Dat doe je via de site van deze Italiaanse likeur met Nederlandse twist. Maar wel alleen als je 18+ bent. En natuurlijk ben ik ook benieuwd hoe ze ‘m bij Mr. Smith in Maastricht serveren!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *