Maastricht magazine >
food-and-drinks

Cocktailbar Mr. Smith blijft ons geheimpje!

Cocktailbar Mr. Smith blijft ons geheimpje!
Artikel begint onder de advertentie

De internationale allure van Maastricht krijgt een upgrade. Vanaf nu hebben wij een cocktailbar zoals je alleen in internationale hoofdsteden ziet. Mr. Smith is een cocktailbar in ‘speakeasy’ stijl, een verborgen plekje, waar je uit het zicht van je cocktail kunt genieten. Wat een apart en gedurfd concept van Pieter van Veldhoven (Shake and Serve) en Pieter-Jan de Peuter, die de dagelijkse gang van zaken voor zijn rekening neemt. Beide mannen weten waarover ze praten als het om gastvrijheid gaat en drankjes, vooral gedistilleerd. Hier ben je helemaal op je plek aan het begin van een avondje uit, voor of na je restaurantbezoek of als je urenlang wilt borrelen met een leuke groep mensen.

Mr. Smith Maastricht

Mr. Smith ontvangt zijn vrienden

Mr. Smith is een en al beleving, dit begint bij het aanbellen om binnen te komen. Dit is niet om de drempel te verhogen maar om de gast persoonlijk welkom te heten. Alles voor de beleving! Bij de entree stap je al meteen in een intiem lichtschouwspel. Het patroon in het behang verandert bij de verschillende kleuren licht. We dalen de trap af naar de kelder ofwel de woonkamer van Mr. Smith, de wereldreiziger die eindelijk in Maastricht is thuis gekomen. Je kunt je lekker nestelen in een kuipje of op de leren bank. De houten lambrisering, het voerkleed, het huiselijke, alles straalt warmte en intimiteit uit. De industriële elementen, zoals het plafond, zorgen voor de stoere, ruige tegenhanger. Dit is wel een heel bijzonder ontwerp van architect Niels Maier. De sfeer is als in een hotelbar, maar het gedempte licht en de jazz muziek op de achtergrond maken het veel spannender. Ik vraag me af of iemand nog naar huis wil na een paar drankjes?

Mr. Smith Maastricht

Cocktails en gedistilleerd van betaalbaar tot exclusief

Boven de bar hangt de spreuk ‘I hope to arrive to my death late, in love and a little drunk’. Het moge duidelijk zijn dat hier heerlijk gedronken kan worden. Een flesje bier, een wijntje maar de focus ligt toch wel op cocktails of gedistilleerd. Hier krijg je niet alleen de overbekende gin tonic, want met gin is veel meer te doen. Veel cocktails (vanaf € 8,50) zullen niet zo bekend zijn, dat is geen enkel probleem. De ervaren bartenders adviseren je wel. Hou je van zoet, zuur of kruiden? Jouw wensen zijn hier in goede handen. Alle ingrediënten voor de cocktails zijn vers en zelf gemaakt, zoals de siropen. In een afgesloten kastje staat de exclusieve Bacardi Facundo rum, die slechts in een 10-tal zaken in Nederland wordt geschonken, waaronder Beluga en Mr. Smith. Hoe bijzonder als de bartender dat kastje voor je opent!

Mr. Smith Maastricht

Mr. Smith is een mooie aanvulling in Maastricht

Mr. Smith, gelegen in stadsdeel Wyck, is een mooie aanvulling op het uitgaansleven in Maastricht. Een fijne avond is hier gegarandeerd. Vooral mensen van de wereld zullen dit concept waarderen. Ben je ook een liefhebber van gedistilleerde drank dan kun je hier uitgebreid over praten met de ervaren bartenders, die veel talen spreken. Het is overigens ook mogelijk om, op afspraak, cocktailworkshops te volgen. De openingstijden vind je op Facebook. Je kunt natuurlijk aanbellen, maar reserveren is altijd goed. Ga allemaal naar Mr. Smith voor een bijzondere beleving, maar het blijft wel ons geheimpje hè. Oh ja, het adres is Rechtstraat 55 en Press for drinks.

Mr. Smith Maastricht

Gerelateerde blogs

    Reacties (1)

    1. Wij zijn heel erg benieuwd naar de nieuwe activiteit van onze bijzondere neef Pieter van Veldhoven. We stonden al voor de deur, maar het was nog te vroeg op de dag om een cocktail te nuttigen. We wensen Pieter en zijn compagnon veel succes en bij ons volgende bezoek aan Maastricht bellen we aan en laten ons verrassen door deze bijzondere aanwinst voor Maastricht – de mooiste stad van het land.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *