Maastricht magazine >
food-and-drinks

Nieuwe hotspot: ontbijt en lunch bij Van Wijck

Nieuwe hotspot: ontbijt en lunch bij Van Wijck

In de maand maart, zo vlak na carnaval, gaan we in Maastricht denken aan het voorjaar. Overal nieuwe collecties in de winkels en nieuwe etalages. Nog veel leuker is dat er weer een aantal nieuwe zaken openen. In het gezellige stadsdeel Wyck start Jaap van Wijck zijn zaak ‘Van Wijck’. It’s all in the name! De locatie in de Wycker Brugstraat is heel gaaf. Veel Maastrichtenaren zullen zich nog herinneren dat hier ooit het warenhuis Maussen lag. Nu is dit grote hoekpand omgetoverd, boven luxe appartementen en beneden een trendy horecazaak. Een zaak waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch of gewoon een heerlijke kop koffie. En hoe fijn, ook take away!

IMG_6587

Bij Van Wijck is alles net even anders

Met de start van deze zaak heeft Jaap het roer omgegooid. Nadat hij jarenlang als kok heel wat uurtjes in de keuken stond, zocht hij een nieuw concept. Uitgangspunt was een dagzaak, niet om minder te werken maar wel op andere tijdstippen. Natuurlijk ligt toch weer zijn focus op de keuken en de kwaliteit van het eten. Al het eten is ambachtelijk, zelf gemaakt of uit de streek en vooral vers! Vernieuwend zijn de gerechten op de kaart: de egg benedict, de gezonde tarte tatin met gebakken tonijn, de hotdog en de pancakes. Het komt hier allemaal samen mét een moderne twist. Zelfs de Belgische koffie Vascobelo (uit Antwerpen) is uniek voor Maastricht. Barista Brahim laat mij proeven en de cappuccino is heerlijk.

IMG_6588

Jaap brengt de ontbijtcultuur naar Maastricht

In het centrum van Londen zit bijna iedereen ’s ochtends aan het ontbijt. Dat kan nu ook in Maastricht. Vanaf 8:00 uur kun je terecht bij Van Wijck en dat is lekker vroeg. Je hoeft niet perse te gaan zitten, want de koffie, broodjes en salades zijn ook mee te nemen. Zowel de locals als de toeristen in de hotels zullen hun weg vinden naar dit ontbijt. Aan de lange zijkant van het pand komt een terras, dus in de zomer kun je zelfs in het zonnetje ontbijten. Eten kun je trouwens de hele dag door, dus ontbijt, lunch en tussendoortjes lopen hier geruisloos in elkaar over.

IMG_6578

En nog meer beleving bij Van Wijck

Van Wijck biedt veel mogelijkheden. Door de grote glazen puien heb je goed zicht op de mooie, warme, gezellige inrichting. Mijn gevoel zegt dat je hier snel naar binnenstapt. Dat wil Jaap ook graag. Een laagdrempelige zaak, waar je even binnenwipt voor de take away of aanschuift aan de lange leestafel. Niet gek dat er een wandje is met ruilboeken, die je gratis kunt meenemen mits je een boek terugzet. Ook leuk is de digitale cadeaukaart, waar je steeds weer drankjes of gerechten van kunt laten afschrijven. Het is immers de bedoeling dat je terugkomt. Ook enthousiast geworden? Laat dit maar een nieuwe ontbijt en lunch hotspot worden!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *