Maastricht magazine >
food-and-drinks

Teazone is gastvrij en hip met heel veel thee

Teazone is gastvrij en hip met heel veel thee
Artikel begint onder de advertentie

In het gezellig Jekerkwartier van Maastricht vind je Teazone. De naam zegt het al, thee voert hier de boventoon. Je kunt hier thee drinken en thee kopen, maar er is meer te koop in deze shop-in-shop. De zaak ligt midden in de Koestraat, een autovrije straat waar de horeca goed vertegenwoordigd is. Door de aaneengeschakelde terrasjes lijkt het, vooral in de zomer, een buitenlands tafereel. Als je bij Teazone binnenstapt, waan je je ook in een andere wereld. De meubels en woonartikelen komen uit alle werelddelen en echt alles is te koop. Het is goed om eerst een rondje door de zaak te maken. Strijk je neer op de dubbele sofa onder toeziend oog van de Boeddha Gadesha, of aan een tafeltje voor twee naast het houten dressoir uit China? In dit hoekje is het zwart-wit behang geïnspireerd op een Indonesische doek en gestyled met zwarte lampen en spiegels uit Frankrijk. Ben je met meer mensen dan ga je aan de lange tafel zitten voor een heerlijke high tea, de specialiteit van Teazone.

high tea teazone

Exclusieve thee uit Parijs en huisgemaakt gebak

Eigenaresse Nicole van Wieringen is namelijk patissier. Zij maakt elke dag heerlijke taarten, cakes, quiches, scones en wraps. Al het gebak staat op het buffet en je kunt zelf kiezen. Nicole legt haarfijn uit wat er in zit en kan je goed adviseren als je van zoet, mierzoet of net fris houdt. Teazone is inmiddels beroemd om de thee, die je in mooie blikjes koopt. Naast Damman en Kumsi thee, hebben ze sinds kort ook thee van Theodor. Deze thee is zonder kunstmatige smaakstoffen en wordt ook los verkocht per 100 gr. Weet je niet welke thee je moet kiezen, kijk dan op hun website naar de Teafinder. Je ziet hier ook hoe lang de thee moet trekken. Heel lekker is de groene thee ‘Peche Mignon’ met perzik, meloen en aardbeien of de rooibos thee ‘Carpe Diem’ met bessen en amandelen.

Teazone Maastricht studiekamer

Een aparte studiekamer op de eerste verdieping

Teazone is een geliefde plek van oud en jong, maar vooral van studenten. Bijna 7 jaar geleden, na de opening, was Nicole zo gastvrij dat ze hun ruimte beschikbaar stelde aan een professor met zijn studenten, toen er geen leslokaal vrij was in de universiteit. De kannen water werden zelfs gratis op tafel gezet. Sindsdien blijven de studenten toestromen door mond tot mond reclame. Ze voelen zich thuis in de wereldse omgeving en kunnen chillen als de beste op de banken of op het dakterras. Sinds kort is de ruimte op de eerste verdieping ingericht tot studiekamer, waar rustig gestudeerd of gewerkt kan worden. Met de laptop kun je daar urenlang vertoeven, voorzien van een lekker drankje. Tot nog toe mocht er geen alcohol geschonken worden, maar dankzij de landelijke blurring pilot kun je nu ’s middags ook een wijntje drinken. En de kaart is meteen hierop aangepast, want de ‘Royal afternoon tea de luxe’ start met een glas prosecco. Leuk als je iets te vieren hebt!

teazone koestraat

Uitbreiding met een Bouteaque hotel

Nicole en haar partner Jeroen Peeters vernieuwen steeds weer hun concept. Twee jaar geleden hebben ze op een steenworp afstand hun Bouteaque hotel geopend op het Onze Lieve Vrouweplein. Een hotel met een B&B formule, waar de 5 kamers natuurlijk ook super ingericht zijn. Het ontbijt wordt bij Teazone gemaakt en ’s ochtends in een kistje voor de deur van de hotelkamer gezet. Alles klopt qua styling en gastvrijheid. Dat lees je terug in de reviews van het hotel, maar dat zullen de gasten van Teazone ook beamen.

teamobile teazone

En naar festivals met de Teamobile

En zo’n goede gastheer is ook Frank Kalf, de harde kern van de crew van Teazone. Hij werkt mee in de zaak, in het hotel en sinds een jaar ook in de hippe Teamobile. Een oude Mercedes 319 uit 1964, die als brandweerwagen heeft rondgereden in voormalig Oost-Duitsland, is gerenoveerd en omgetoverd tot een mobiele thee truck. Ze deden al mee aan diverse festivals en staan nu in het stadspark tijdens de Inkom Maastricht 2016. Als ik ga kijken wordt de truck net klaar gemaakt voor de dorstige studenten. Het is meer dan 30 graden, dus perfect weer voor Ice Tea, Ice Tea Cream (heerlijk ijs) en scones. Frank vertelt dat de truck aanvankelijk werd ingezet voor promotie, maar dat het zo gezellig blijkt om festivals af te gaan. Op de Teamobile site staat in de kalender, waar je hun kunt vinden. Het lijkt me te gek om deze truck te boeken voor een event. Ideetje?

teazone thee

 

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *