Maastricht magazine >
food-and-drinks

Vakantie en eten op Vuurtoreneiland

Vakantie en eten op Vuurtoreneiland
Artikel begint onder de advertentie

Ik begon er mijn vakantie. Maar ook zonder de twee weken buitenland die volgden, geeft Vuurtoreneiland een niet te kopiëren vakantiegevoel. Dit eiland aan het IJmeer doet je alles vergeten. Wie van belevingen houdt, wil een avond Vuurtoreneiland meemaken. Niet alleen vanwege de ervaring of de volledige desoriëntatie (weg van al het dagelijkse), maar ook omdat het eten een ervaring op zich is en de medewerkers te vrolijk en gastvrij.

Eten op Vuurtoreneiland

Vrienden hadden me het al meermaals op het hart gedrukt; dat Vuurtoreneiland meer dan de moeite is. Dat eten op Vuurtoreneiland iets is dat je wilt. Het eiland, onder de rook van Amsterdam, is echter zo populair dat er een maanden overheen gaan voor je tafeltje weet te bemachtigen. Niet handig voor iemand als ik. Ik ben nu eenmaal niet zo van het plannen als het op vrijetijdsactiviteiten aankomt. Daar komt bij dat je met een boot vanaf het Lloyd Hotel in Amsterdam naar het eiland aan het IJmeer vaart (en na het eten ook weer met die boot terug). En hoewel die boot, waar ook het aperitief en eerste gerecht in de vorm van een picknick worden geserveerd (en het toetje op de weg terug), deel uitmaakt van de ervaring, ben ik niet echt van de groepsactiviteiten die me doen denken aan een schoolreisje. Ik was dan waarschijnlijk ook nog steeds niet op Vuurtoreneiland geweest als ik niet was uitgenodigd. Dank daarvoor!

Hedendaagse tijd die stilstaat

De gasten komen allemaal uitgewaaid aan op Vuurtoreneiland. Dat bootreisje vanaf het Lloyd Hotel door de sluis naar Durgerdam aan het IJmeer maakt dat de wereld nog voor aankomst op het eiland al van het alledaags perspectief is losgeweekt. Eenmaal op het eiland is er tijd om de omgeving te ontdekken. De prachtige vuurtoren met het idyllische water op de achtergrond, de strandtent waar in de zomer het eten plaatsvindt, de wilde schapen die rondspringen, de prachtig ingerichte oude kazerne die in de winter dienst doet voor het diner en de allerhartelijkste ontvangst. Een hedendaags gevoel van de tijd die stilstaat.

Eiland Ijmeer

Zo eentje die je niet met woorden kunt vangen

Dit is er zo eentje die je niet met woorden kunt vangen. En dat gevoel wordt nog versterkt door het eten. Gerechten met ingrediënten die ik niet kan vergelijken met eerdere dinerbelevingen. Gerechten zo puur en ondertussen zo sensationeel lekker. Daarbij verrassende wijnen die met de gangen meebewegen. Was de hele ervaring en omgeving van Vuurtoreneiland niet zo waanzinnig, dan nog prijkt dit restaurant hoog op mijn lijstje van favorieten. En dat dus vanwege het eten, de wijnen en de bediening.

eten Ijmeer

Voor wie?

Voor iedereen die zin heeft in een heel bijzonder avondje Amsterdam. Voor wie nog nooit van het IJ door de sluis is gegaan. Voor alle foodies en mensen die houden van gezond, puur en eerlijk eten van hoge culinaire kwaliteit. Voor jou als het tijd is dat je eens even uitwaait. Voor als je toe bent om alles in een ander daglicht te zien. Als je ieder keurslijf van je wilt laten afglijden of laten wegwaaien. Als je iets te vieren hebt en … wanneer eigenlijk niet?!

Hoe reserveren bij Vuurtoreneiland

Op de website van Vuurtoreneiland vind je alle informatie over de beleving van deze unieke minivakantie in Amsterdam. Op de website is ook iets van geschiedenis te vinden over het eiland met de enige vuurtoren van Amsterdam, over de wilde schapen die er als geiten rondspringen en de oude kazerne. Natuurlijk ook informatie over het eten en de mogelijkheid om te reserveren. En dat laatste, dat wil je! Ik ben ondertussen terug in Maastricht van mijn vakantie. Een vakantie die begon op Vuurtoreneiland in Amsterdam en vervolgens door half Europa voerde! Zodra ik merk dat ik weer vastzit in een keurslijf, dan boek ik mijn volgende minivakantie. Ik weet wel waar naartoe!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *