Maastricht magazine >
sleeping

7-persoonsbed in Lloyd Hotel Amsterdam

Voordeel van vakantie in eigen land? Dingen doen waar je normaal niet aan toekomt. Nieuwe ervaringen samen beleven. En dat deden wij met z’n 8-en in een 7-persoonsbed in het Lloyd Hotel in Amsterdam.

Artikel begint onder de advertentie

Lloyd gang hotel

Sfeervolle hotelgang met boeken, eigentijds verleden

Een bezoek aan het Lloyd Hotel staat al jaren op mijn bucket list. Niet zonder reden, want aan het Lloyd Hotel is alles leuk. Het allerleukste? Samen met familie in slaap vallen en ontwaken in een 7-persoonsbed. De kamer met 7-persoonsbed is slechts één van de 117 bijzondere kamers en één van de redenen om in het Lloyd Hotel te overnachten. Er zijn wel 100-en-1 redenen te verzinnen om in het hotel aan het IJ te overnachten. Ik deel er 10.

Schermafbeelding 2015-01-25 om 14.26.00

Het restaurant van het Lloyd Hotel met de designwinkel kast op de achtergrond


10 redenen voor een verblijf in het Lloyd Hotel te Amsterdam:

 1. Top team. Omdat al het personeel meer dan vriendelijk is. Op en top gastvrijheid. Betrokken, maar niet tuttig. Het Lloyd Hotel is een voorbeeld voor de hotellerie!
 2. Locatie. De IJ-oever, de brug naar Java-eiland, het uitgestrekte zicht over het water tot aan het Centraal Station, de designwinkels (waaronder famous Pols Potten), restaurants en uitgaansgelgenheden. Ik hou van dit Amsterdam. Bovendien is het Lloyd Hotel zowel met openbaar vervoer (je bent zo in de stad) als per auto goed bereikbaar.
 3. Hotelkamers. Het Lloyd Hotel telt 117 kamers van 1 tot 5-sterren. Daar hou ik van. Sluit aan bij de DIY-trend 2015. De trend waarbij we zelf onze koers bepalen en keuzes maken. Bij Lloyd Hotel kies je zelf hoe luxe je wilt verblijven. Bovendien zijn alle hotelkamers uniek. 
 4. Smetvreesvrij. Ondanks dat het Lloyd Hotel al sinds 2004 als hotel dienst doet, is het goed onderhouden en bovendien schoon. Er zijn nogal wat hotelbedden die ik zonder slippers niet durf uit te stappen. Dit hotel verdient het keurmerk smetvrees-proof!
 5. Food. Ondanks een variteit aan eetgelegenheden in de buurt, kozen wij voor diner in het hotel. Alleen al vanwege de salade fregola met poire williams, bleu d’auvergne en dadels beste keuze ooit!
 6. Culturele Ambassade. Het Lloyd Hotel is meer dan logiesverstrekker. In het hotel is tevens de Culturele Ambassade gevestigd. Vertegenwoordigt de Culturele Ambassade normaliter de Nederlandse cultuur in het buitenland, de Culturele Ambassade van het Lloyd Hotel vertegenwoordigt de Nederlandse cultuur in Amsterdam en organiseert de uitwisseling met de cultuur van gasten van over de hele wereld.
 7. Dutch Design. Het Lloyd Hotel is opgericht vanuit een natuurlijke kennis van Dutch Design tradities. Je vindt het door het hele hotel terug.
 8. Verhalenrijk gebouw. Ik hou van producten met een verhaal. Het Lloyd Hotel barst van de verhalen. Teveel om op te noemen. Vooruit, ik deel er eentje. De Scheepvaartmaatschappij Koninklijke Hollandsche Lloyd bouwde Lloyd Hotel langs de IJ-oever. Het hotel opende in 1921 en bood onderdak aan emigranten. In het hotel konden 900 landverhuizers tegelijk slapen. Emigranten arriveerden bij het naastgelegen Quarantainegebouw, waar ze een medische keuring kregen en onder de douche gingen. Ze verbleven een aantal dagen in Lloyd Hotel voor ze de overtocht maakten. In het Lloyd Hotel is een tentoonstelling met uitgebreide informatie over de historie.
 9. Gasten. De opzet van het hotel met hotelkamers van 1 tot 5-sterren en met ruimte voor de culturele bagage van gasten zorgt voor een heerlijke mengelmoes van bezoekers. Hou van die diversiteit. Dat culturele palet aan gasten.
 10. Gewoon. Omdat ik het zo geweldig leuk vond om in het Lloyd Hotel te verblijven.

Lloyd apotheek bed

 Alle kamers zijn uniek. Zoals deze kamer die vroeger dienst deed als apotheek.

Zin om iets met vrienden te doen? Een overgetelijk uitje met jouw kids? Zoek je een unieke vergaderlocatie? Dol op Ducth design? Zeker het Lloyd Hotel bezoeken!

Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *