Maastricht magazine >
food-and-drinks

Waarom je pasta met een vork eet!

Waarom je pasta met een vork eet!
Artikel begint onder de advertentie

Heel soms zie ik het. Meestal zo’n Nederlandse familie. Bestellen veilig een spaghetti Bolognaise. Want wat de boer kent, dat eet ie. En dan gebeurt het: ‘ieks’ en ‘auw’. Papa snijdt de pasta in lekker kleine stukjes. Italianen krimpen ineen. Pasta snij je immers niet. In dezelfde categorie de knurft die om een lepel vraagt. Voor wat dan? Pasta eet je met een vork. En daar is maar één echte reden voor.

Saus die blijft liggen hoort niet in je mond

Pasta draai of prik je. Je vork in de rechterhand. Je pakt een ‘plukje’ spaghetti en draait het in een soepele beweging om je vork. Dan gaat het je mond in. Teveel pasta op je vork. Dan herhaal je het trucje nog een keer met iets minder slierten. Net zolang tot je de slag te pakken hebt en de juiste porties (of hapjes) weet te draaien. Een pasta, zoals een fusili, die zich niet laat draaien, prik je. Ook die verdwijnt vervolgens in je mond. En de saus die blijft liggen? Daar vraag je vooral geen lepel voor. Saus die niet automatisch aan de pasta hecht, hoort simpelweg niet op je pasta thuis en dus ook niet in je mond. Zo simpel is de regel. En die kende je vast al. Toch is er nog een tweede regel waarom Italianen hun pasta met een vork eten en dus zonder mes of lepel.

Food is om te flirten

In Italië is het flirten uitgevonden. Het leven is één groot spel. Vol dramatiek en emotie. Gekleurd en vrolijk met veel karakter. En eten is een belangrijk deel van dat spel. En die vork zet dat spel kracht bij. De vork geeft je flirtkracht om vol emotie een pasta te eten. Zo draai je geacteerd verveeld de linguine om je vork, prolongeer je woede als je driftig de penne aan je vork rijgt en laat je sensueel die pappardelle je mond inglijden. Italiaanse pasta is emotie. En die vork is waarmee je het doet! Dat mes en die lepel horen daarbij niet thuis. Verleid jezelf en laat die pasta jou verleiden: vanaf nu echt nooit meer anders dan pasta met een vork! Buon appetito.

Foto geleend van de dailydutchy.com. En die is niet zo slim gekozen. Want dat is dan weer precies een foto met vork en lepel. En dat is dus precies hoe je het niet doet!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *