Maastricht magazine >

 
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

Perfect A2 hideaway: Bommels Bakhuys

Perfect A2 hideaway: Bommels Bakhuys

Hoewel ik me er ook weleens schuldig aan maak, begrijp ik het toch niet. Van die mensen die een maaltijd, al is het maar een simpel broodje, nuttigen langs de snelweg. Food verdient meer aandacht en van zo’n benzinestationsetting wordt niemand blij. En nu heb ik het gevonden: het Bommels Bakhuys op steenworp afstand van de A2. Voor wanneer ik me tussen Amsterdam en Maastricht begeef of halverwege het land wil afspreken. Een te aaibaar food-café in het te brave Zaltbommel met enkel eerlijke streekproducten.

Eerlijk eten bij het Bommels Bakhuys

Ik kwam bij het Bommels Bakhuys terecht vanwege een vergadering met HotelloTOP. De HotelloTOP vertegenwoordigt de alumni van de hoge hotelscholen in Nederland. Als oud-hotello neem ik zitting in het bestuur. We bevinden ons allemaal ergens anders in het land. Om het centraal te houden, kozen we voor Zaltbommel om af te spreken. Geen saaie, grijze, muffe vergaderzaal voor onze meeting, maar een verfrissende omgeving. Het Bommels Bakhuys straalt puurheid en blijheid uit.

Schermafbeelding 2015-09-11 om 08.59.10

Enkel streekproducten

Na een vergadering in de achtertuin, kozen we voor het 3-gangendiner. Hier eet je wat de pot schaft. En wat de pot schaft zijn altijd steekproducten. Zo beginnen de vleeseters met een paté van Madame Paté. Het schijnt de dochter van een bekende slager uit de regio te zijn die deze maakt. Simon, eigenaar en chef, laat ondertussen een stuk vlees zien. Hij lacht: ‘Dit is van die koeien die je net langs de A2 hebt zien grazen.’ Een ander voorbeeld van de eerlijke producten van het Bommels Bakhuys? De meloensoep met ijs. Carlijne wijst bij het uitserveren naar de ijszaak aan de overkant van de straat: ‘Het ijs komt van onze overbuurman.’

Perfect en betaalbare hideaway

Voor mij geen broodje meer als ik van A naar B rij. Next time trek ik 6 minuten extra uit. 3 om van de A2 naar het centrum van Zaltmbommel te rijden en voor de deur bij het Bommels Bakhuys te parkeren en 3 om me weer terug te begeven naar de snelweg. Leukste van al? Bommels Bakhuys is een heerlijke hideaway, bovendien een stuk gezonder en goedkoper dan de muk langs de snelweg. Zo betaalden wij voor de 3-gangendiner slechts 18,50 euro per persoon. Nou ja, niet wij… De voorzitter traketeerde!

Schermafbeelding 2015-09-11 om 09.00.30

Wil jij ook puur een eerlijk eten? Vind je het fijn om door sprankelende mensen bediend te worden? Ben je ook opzoek naar een fijn stekje centraal gelegen in het land? Go check out het Bommels Bakhuys.

Grr, had per ongeluk mijn camera op vierkante foto’s staan. Sorry Carlijne en Simon, had jullie pracht Bommels Bakhuys er graag mooier opgezet.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *