Maastricht magazine >
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

Van De Kaart in Maastricht

Van De Kaart in Maastricht

De één vindt de naam van het nieuwe restaurant op de hoek van het Onze Lieve Vrouweplein geweldig, de ander minder. Hoewel ik tot de tweede groep behoor, ben ik toch nieuwsgierig naar deze ‘bar en keuken’ in Maastricht. Misschien komt het door de best wel stomme gietijzeren emmers die tot lamp zijn omgetoverd, die in combinatie met de hoge, houten tafels met barkrukken aantrekkelijk lonken. Eenmaal binnen een hartelijke begroeting. Het voelt warm en welkom. En dat gevoel is kenmerkend voor borrelen en eten bij Van De Kaart.

Artikel begint onder de advertentie

De beleving zit ‘m naast de hartelijkheid in kleine dingen. Zoals het bakje M&M’s dat je voor 1,50 euro kunt kopen, maar ook in het aantal gerechten voor mij als vegetariër. De restaurants in Maastricht blinken over het algemeen niet uit in vegetarische gerechten en daar speelt de menukaart van Van De Kaart goed op in. Te blij hap ik dan ook in de vegetarische hamburger, terwijl ik geniet van één van de heerlijke rode wijnen die je ook per glas kunt bestellen. 

Wie bij het horen van gietijzeren emmers als lampen en vegetarische gerechten een geitenwollensokken gevoel krijgt, doet zichzelf te kort. Enkel de BLT op de lunchkaart en de zuurkool met ik weet niet welke soorten spek en worst, zijn een ode aan de vleeseter.

Hebben we wat hulp nodig om de menukaart te begrijpen, belooft de eigenaar dat daar snel verandering in komt. Toch hopen we dat hij niet teveel verandert. Want het idee van het boekje met plattegrond en ruimte voor gastervaringen is blij.

VanDeKaart_Maastricht VanDeKaart_gastenboek

Nu maar duimen dat Van De Kaart niet nog meer accessoires als mandjes met hyacinten op tafel plaatst. Het lijkt namelijk of ze neigen naar iets teveel gezelligheid. Dat maakt Van De Kaart toegankelijk voor een breed publiek. Misschien wel zo toegankelijk dat ze weldra alle Libelle-lezeressen van Nederland binnen hebben zitten. En hoewel er helemaal niets mis is met een Libella of twee, hoop ik toch dat ik hier zo af en toe juist in alle rust mag genieten van het mooiste plein van Nederland, boerenyoghurt als ontbijt, salade voor lunch en een vegaburger om de dag mee af te sluiten. Oeps, vergeet ik bijna de geitenkaaskroketjes bij de borrel te noemen.

Advies? Zeker een bezoek waard! Prettige sfeer en goede prijs-kwaliteit.

Van De Kaart is iedere dag geopend vanaf 10.30 uur. Je vindt Van De Kaart op het Onze Lieve Vrouweplein 28 te Maastricht.

VanDeKaart_menu2

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *