Maastricht magazine >
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

Wat je niet moet vergeten tijdens een avond gourmetten

Wat je niet moet vergeten tijdens een avond gourmetten
Artikel begint onder de advertentie

De koudere maanden komen er weer aan, wat betekent dat we weer met zijn allen binnen gaan zitten en gaan gourmetten. Met het sinterklaasfeest, Kerst en oud en nieuw kan het dan ook niet missen dat je een keer het gourmetstel tevoorschijn zal halen. Er komt vaak een hoop geregel kijken bij het organiseren van een avond gourmetten. Zeker wanneer je met een wat grotere groep gaat gourmetten komen er een aantal dingen bij kijken die je niet moet vergeten. In deze blog geven wij je graag wat tips over waar je op moet letten tijdens een avond gourmetten.

Vegetarisch of veganistisch gourmetten

Er zijn natuurlijk mensen die geen vlees eten en die dus ook niet mee zullen eten van de stukjes kip, hamburgers en al het andere vlees. Het is daarom slim om van tevoren goed te inventariseren of er vegetariërs of veganisten zijn zodat je je hierop goed kunt voorbereiden. Mensen denken vaak dat het lastig is om mensen die veganistisch eten te voorzien van genoeg eten, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Tegenwoordig is er bijna niks meer waar geen veganistisch alternatief voor te vinden is. Vraag vooral bij degene die vegetarisch of veganistisch eet na wat hij of zij graag eet. Dan weet je zeker dat er ook voor hen voldoende eten is tijdens het avondje gourmetten.

Voorkom voedselverspilling

Vaak halen mensen voor een avond gourmetten of voor een barbecue veel meer vlees en andere dingen dan ze uiteindelijk nodig hebben. Natuurlijk wil je onder andere genoeg vlees kopen zodat je zeker weet dat iedereen genoeg te eten heeft, maar anderzijds is het ook zonde als je allemaal eten weg moet gooien omdat het niet gegeten wordt. Overdrijf dus niet met de hoeveelheid eten die je haalt maar kijk goed naar het aantal mensen die er zijn en stem je boodschappen daarop af. Hetzelfde geldt natuurlijk voor drinken, maar dit kun je vaak langere tijd bewaren en dus heb je hiermee minder kans op verspilling.

Smaken verschillen

Wat de een graag eet tijdens een avond gourmetten, hoeft een ander helemaal niet lekker te vinden. Zorg er daarom voor dat je voor iedereen voldoende keuze hebt. Dingen zoals salades en broodjes eet iedereen wel, maar misschien vinden mensen het ook lekker om bijvoorbeeld fruit of allerlei verschillende soorten groentes op de plaat te doen.

Tip: als er meerdere mensen bij jou op bezoek komen, vraag iedereen dan om iets (kleins) mee te nemen. Zo komen er verschillende dingen op tafel te staan en ontdekt iedereen wellicht ook weer iets nieuws. Misschien wil jij bijvoorbeeld geen wild vlees kopen, maar doet iemand anders dit wel.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *