Maastricht magazine >
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

Welke glazen gebruik je voor Champagne?

Welke glazen gebruik je voor Champagne?
Artikel begint onder de advertentie

Champagne, het ultieme symbool van feest en vreugde, wint aan populariteit in Nederland. Onze zuiderburen weten deze prachtige drank al veel langer op waarde te schatten. Deze sprankelende wijn is al lang niet meer alleen voor oud en nieuw, maar wordt steeds vaker geschonken bij diverse speciale gelegenheden, of gewoon om te genieten van mooie momenten. Terwijl de liefde voor Champagne groeit, is het hebben van het juiste glas om deze mooie drank uit te drinken niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het juiste glas kan echter een wereld van verschil maken in je Champagne-ervaring.

Waarom is het juiste glas zo belangrijk?

Champagne drink je niet zomaar uit elk glas. Het is jammer als de finesse en het karakter van een goede Champagne verloren gaan door het gebruik van een ongeschikt glas. Het juiste glas accentueert de aroma’s, de smaak en de bubbels van de Champagne, waardoor je beleving letterlijk nog beter wordt.

Er zijn voornamelijk drie soorten glazen die worden gebruikt voor het drinken van Champagne: het fluitglas, het coupeglas en het tulpglas.

Het fluitglas

Het fluitglas is het meest bekende en gebruikelijke Champagneglas. Het heeft een lange, smalle vorm, waardoor de bubbels langer behouden blijven en de aroma’s geconcentreerd naar de bovenkant van het glas worden geleid. Hierdoor kun je beter genieten van de geur en de smaak van de Champagne.

Het coupeglas

Het coupeglas heeft een brede, vlakke schaal en is het traditionele glas voor Champagne. Champagne coupe glazen hebben een glamoureuze uitstraling. Niet voor niets zijn dit de glazen voor de echte liefhebbers. Het is hieruit niet alleen heerlijk drinken: de coupeglas zorgt echt voor het puntje op de “i” qua sfeer.

Het Tulpglas

Het tulpglas is een uitstekend alternatief voor het fluitglas. Het heeft een iets bredere kom die naar de bovenkant toe weer smaller wordt. Dit design helpt om de aroma’s beter te concentreren, waardoor je nog meer kunt genieten van de nuances van de Champagne.

Zo kies je de beste glazen

Een goede tip om de beste Champagneglazen in huis te halen, is door te kiezen voor horeca glazen. Deze glazen zijn vaak van hogere kwaliteit en zijn ontworpen om de smaak en aroma van de drank beter tot zijn recht te laten komen. Bovendien zijn ze vaak steviger, wat ze ideaal maakt voor herhaaldelijk gebruik.

Til je beleving naar een hoger niveau

Nederland mag dan steeds meer een Champagne land worden, maar de ware beleving van deze verfijnde wijn begint pas echt met het juiste glas. Of je nu kiest voor een fluitglas, een coupeglas of een tulpglas, het belangrijkste is dat je stilstaat bij de invloed van het glas op je Champagne-ervaring. Ook in visueel opzicht, natuurlijk. Want een mooi glas zorgt een verrijking van de sfeer en ervaring. En vergeet niet, voor de beste ervaring kies je voor horecaglazen. Zo ben je altijd klaar om te proosten, ongeacht de gelegenheid!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *