Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

5 Mogelijkheden om de tuin bij jouw woonkamer te betrekken

5 Mogelijkheden om de tuin bij jouw woonkamer te betrekken

Geniet jij ook altijd zo van het buitenzijn overdag en/of ’s avonds in je tuin? Of het nu is omdat je gezellig wat gaat drinken met familie of vrienden of dat je buiten gaat zitten met een goed boek om tot rust te komen, het is heerlijk om buiten te zijn. In de zomer kan dit makkelijk door het lekkere weer, maar ook in andere seizoenen is het fijn als je lekker buiten kunt gaan zitten. Heb je een tuin en ben je graag buiten dan kun je dubbel genieten van je tuin wanneer je de tuin afstemt met je woonkamer, dit brengt eenheid en dus rust in het geheel. En of je nou binnen of buiten bent: doordat het meer een geheel is lijkt zowel je woonkamer als je tuin groter! In dit artikel vind je vijf manieren om jouw woonkamer meer bij de tuin te betrekken.

Materiaalgebruik

Ten eerste is het belangrijk om eens goed naar je woonkamer te kijken en dan vooral naar welke materialen er veel gebruikt worden. Laat deze materialen vervolgens ook in je tuin terugkomen. Is er bijvoorbeeld veel hout in je woonkamer te vinden? Dan zou je een houten tafel in je tuin kunnen zetten, of bijvoorbeeld houten plantenbakken. Tip: je maakt in dit geval het geheel speelser en dynamischer door voor verschillende soorten hout te kiezen.

Kleurgebruik

Je doel is om de woonkamer en tuin meer bij elkaar te trekken door ze in dezelfde stijl in te richten. Kleur kan hier heel belangrijk in zijn; zorg voor dezelfde kleur- en stijltinten voor zowel binnen als buiten. Accentkleuren in accessoires zoals kussens of andere stoffen zijn hier een mooie toepassing van. Groot voordeel van gebruik van stoffen is dat deze gemakkelijk te wassen en te vervangen zijn. Wil je elk seizoen een andere accentkleur dan is dit gemakkelijk te realiseren!

Meubelstijl

Naast materiaal- en kleurgebruik kan je ook eenheid tussen je tuin en woonkamer creëren door dezelfde stijl meubels in je tuin en woonkamer te plaatsen. Uiteraard bedoelen we geen plastic meubels in de woonkamer! Tegenwoordig zijn er allerlei soorten tuinmeubels in verschillende materialen en kleuren te krijgen welke gemakkelijk zijn af te stemmen op de meubelstijl in je woonkamer. Een materiaal dat tegenwoordig vaak voor loungesets gebruikt wordt is kunststof vlechtwerk. Dit materiaal vraagt weinig onderhoud en is zowel in moderne als in landelijke stijl te koop.

Wil je jouw hoekbank buiten in de tuin wat meer in je persoonlijke stijl aankleden? Sierkussens lenen zich hier uitstekend voor! Hiermee vergroot je bovendien het zit- of ligcomfort van jouw loungebank. Kies je voor modern, romantisch, effen of knalkleuren? Voor grote of kleine kussens? Combineer wat jij leuk vindt en decoreer zo de hoek loungeset in dezelfde stijl als je woonkamer! Naast kussens en dekens kun je ook denken aan een dienblad of een leuke koffietafel voor in de tuin.

Een overkapping

Ben jij gewoon niet naar binnen te krijgen en geniet je ervan om zoveel mogelijk buiten te zijn, zelfs als het regent of het wat koeler wordt? Dan zou je een overkapping kunnen overwegen. Je hebt hier geen vergunning voor nodig en door een overkapping te plaatsen wordt je woonkamer direct verlengt. Er zijn veel soorten overkappingen die in materiaalgebruik, stijl en grootte verschillen van elkaar. Je kunt zo eenvoudig kiezen voor een overkapping in de juiste stijl! Een overkapping heeft een aantal voordelen, namelijk:

 • Ze zien er gezellig uit
 • Onder een overkapping is het warmer in de winter en koeler in de zomer
 • Je woonkamer wordt optisch en praktisch verlengt
 • Een overkapping heeft een zonwerende functie en houdt UV-stralen tegen
 • De tuinmeubelen staan droog.

Schuifpui

Ben je gek op frisse lucht maar hoef je hiervoor niet perse buiten te zijn? Dan is een schuifpui ideaal. Een schuifpui verbindt de tuin met je woonkamer en bestaat uit één of meerdere beweegbare glaspanelen die je bij het open- en dichtdoen zijwaarts beweegt. Zo creëer je dus een hele grote deur die je in de zomer helemaal open kunt zetten. Een schuifpui heeft de volgende voordelen:

 • Je creëert een heerlijk ruimtelijk en open effect door het vele glas
 • Een schuifpui is gemakkelijk open en dicht te doen
 • Je hebt een gemakkelijke doorgang naar buiten toe, dit vergroot ook je bewegingsvrijheid
 • Je woonkamer lijkt groter.

Al met al zijn er dus veel trucs om jouw tuin bij de woonkamer te trekken en deze zo te laten matchen. We hopen dat je hiermee aan de slag kunt en deze zomer ontzettend kunt genieten van jouw indoor/outdoor-ruimte!

Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *