Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

5x Blokhut met overkapping

5x Blokhut met overkapping

Heb je een grote tuin, dan kan het zeker de moeite waard zijn om eens na te denken over een blokhut met overkapping. In de blokhut kun je al je spullen kwijt waardoor de tuin netjes opgeruimd blijft en door de overkapping kun je het hele jaar door droog zitten in je tuin. Soms is het best lekker warm buiten, maar ga je niet buiten zitten omdat het regent, of omdat er teveel wind staat. Dit is allemaal geen probleem meer met een overkapping! Ideaal dus zo’n blokhut met overkapping in één.

Hutje bouwen

Blokhutten zijn vaak vrij eenvoudig in elkaar te zetten, maar je kunt natuurlijk ook mensen inhuren om hem in elkaar te zetten. Door de extra ruimte van de blokhut, waar je bijvoorbeeld ook je fietsen in kunt zetten, blijft de tuin zelf voor de rest netjes opgeruimd. Onder de overkapping kun je een gezellige zithoek creëren.

It’s all about the money

De prijzen van een blokhut met overkapping lopen erg uiteen, mede doordat je het in veel verschillende formaten kunt krijgen. Zo heb je rond de €1.000 al een kleiner formaat maar zijn er ook grotere jongens verkrijgbaar van zo’n  €15.000. Wil je een goede deal, dan loont het om eerst even te kijken bij een outlet voor blokhutten. Op die manier kun je, als het past in de tuin, een groter formaat krijgen voor een goedkopere prijs.

Inspiratie

Overtuigd? Of nog niet helemaal? Hier komen de inspiratie plaatjes weer!

Een mooie strakke blokhut in antraciet, met de ramen van melkglas waardoor je de rommel die er in staat niet ziet in de tuin. Onder de overkapping hebben zij ervoor gekozen een hoge eettafel neer te zetten waar gezellig aan gegeten kan worden, tijdens bijvoorbeeld een barbecue, die ook mooi verdekt staat onder de overkapping.

Bij deze houten blokhut hebben ze gekozen voor een loungebank onder de overkapping. Zo kan je altijd lekker buiten relaxen!

Ook bij deze blokhut is er gekozen voor een lounge gedeelte onder de overkapping. Het is net wat anders aangekleed met zelfs een hanglamp boven de tafel, waardoor het heel huiselijk oogt.

Bij de blokhut hierboven is vooral gekozen voor opbergruimte in de blokhut, maar toch hebben ze er een kleine overkapping aan waar de eettafel geplaatst is, zodat je altijd droog kunt eten.

Wil je het helemaal gezellig maken dan kun je ook net als op bovenstaande foto een openhaard nemen in je blokhut. Erg gezellig en zo kun je zelfs tijdens de koudere dagen er lekker warm bij zitten buiten!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *