Maastricht magazine >

 
lifestyletip

7x Tips om geld te sparen

7x Tips om geld te sparen

Geld sparen: het lijkt zo makkelijk, maar het is soms nog een hele opgave. Hoe zorg je er nou voor dat je een leuk bedrag kunt gaan sparen? In deze blog geven we je graag wat tips om geld te sparen!

Maak gebruik van een budget

Wanneer al je geld op je lopende rekening staat is het erg verleidelijk om alles uit te gaan geven. Je komt er dan al snel achter dat het geld harder zal gaan dan je lief is en je wellicht aan het eind van de maand in de knoei komt. Door voor jezelf een wekelijks of maandelijks budget in te stellen krijg je meer inzicht en kun je ervoor zorgen dat er ook meer geld overblijft.

Kijk waar je de hoogste spaarrente kunt krijgen

Wil je geld gaan sparen dan kan het lonen om eerst even te kijken naar de spaarrentes bij de verschillende banken. Deze kunnen namelijk behoorlijk verschillen van elkaar. En als je geld gaat sparen wil je er wel het meeste uit halen, toch? De spaarrentes kun je gemakkelijk online vergelijken.

Tips om geld te sparen: kijk waar je de hoogste spaarrente kunt krijgen.

Stel een spaardoel in

Door jezelf een doel te geven om voor te sparen, ben je er veel bewuster mee bezig. Mensen die niet sparen doen vaak maar wat omdat zij geen doel hebben om voor te sparen. Bedenk daarom wat jij graag zou willen bereiken en op welke termijn.

Maak meerdere spaarpotjes

Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet maar één spaardoel hebt, maar dat er wel meerdere dingen zijn waarvoor je graag geld wilt sparen. Gelukkig is dat tegenwoordig heel eenvoudig, want bij de meeste banken kun je je spaargeld onderverdelen in meerdere ‘spaarpotjes’. Wil je bijvoorbeeld graag sparen voor een mooie reis? Dan kun je een spaarpotje ‘Vakantie’ beginnen. Vind je het handig om alvast geld weg te zetten voor het geval er iets stukgaat, zoals de wasmachine? Dan zou je een spaarpotje kunnen openen voor onvoorziene omstandigheden.

Maak meerdere spaarpotjes aan om geld te sparen.

Stort maandelijks automatisch geld naar je spaarrekening

Wil je zeker weten dat er ook echt geld in de spaarpotjes komt dan is het handig om hier automatisch elke maand een vast bedrag naar over te maken. Om te weten wat je zou kunnen missen is het verstandig om eerst je vaste inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten. Vervolgens kun je zien wat je per maand overhoudt en kun je van daaruit beslissen welk bedrag je maandelijks wilt storten op je spaarrekening.

Zet extra geld opzij

Vakantiegeld, een 13e maand of een bonus zijn natuurlijk ontzettend fijn om te krijgen! Maar heb je dit geld niet direct nodig dan kun je je spaarrekening in een klap omhoog krijgen door dit geld daar heen te storten. Ook andere leuke extraatjes of meevallers zou je gelijk weg kunnen zetten op je spaarrekening.

Tips om geld te sparen: zet extra geld zoals vakantiegeld, een 13e maand of een bonus opzij als je dit niet nodig hebt.

Alle kleine beetjes helpen

Ben je nog niet begonnen met sparen omdat je niet veel geld overhoudt per maand? Bedenk je dan dat ook alle kleine beetjes al kunnen helpen. Al spaar je bijvoorbeeld maar €1 per dag, dan heb je toch aan het eind van het jaar zomaar €365 bij elkaar gespaard. Daar kun je veel leuke dingen van doen of kopen!

Lees ook onze eerdere blog voor meer tips om geld te sparen.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *