Maastricht magazine >

 
lifestyleentertainment

Behind the lyrics van de Nederlandse top 40, mei 2019

Behind the lyrics van de Nederlandse top 40, mei 2019

Een paar maanden geleden schreef ik de eerste ‘Behind the lyrics’ blog, waarin ik wat achtergrond informatie geef bij de eerste vijf nummers van de Nederlandse top 40. Aangezien de lijst inmiddels weer flink is vernieuwd vond ik het weer hoogtijd om jullie opnieuw te voorzien van informatie van de huidige top 5.

Avicii – SOS

Dit liedje is de eerste single van Avicii (Tim Bergling) sinds zijn overlijden op 20 april vorig jaar. Het is het ‘hoofd’ lied van het album TIM wat volgende maand uit zal komen. Dit album was bijna af voordat het de dj allemaal teveel werd en hij zichzelf van het leven beroofde.

Aloe Blacc, de zanger die naast SOS ook te horen was op Avicii zijn hit ‘Wake Me Up’, zegt dat het nummer duidelijk gaat over de worstelingen die de dj had. Het is een belangrijk onderwerp om te laten horen, vooral omdat Avicii toegang heeft tot vele oren en harten. Dit geeft mensen de woorden om te kunnen zeggen dat zij hulp nodig hebben.

Mabel – Don’t Call Me Up

In het lied ‘Don’t Call Me Up’ zingt Mabel over het over je ex heen komen. In het begin van het liedje verteld zij hoe haar ex een avondje uit met haar vrienden verpest en op het eind van het lied heeft ze het hoofdstuk met haar ex afgesloten, omdat ze beter af zou zijn zonder hem.

Mabel schreef dit lied omdat zij een break-up song wilde schrijven die mensen zich goed lieten voelen over zichzelf. In plaats van al het negatieve van een break-up, wilde zij juist zingen over het feel good moment wat je krijgt zodra je over je ex heen bent.

Daddy Yankee ft. Snow – Con Calma

Con Calma is een lied wat geïnspireerd is op het lied ‘Informer’ van de Canadese rapper Snow, wat een wereldhit was in 1992.

Het origineel gaat erover hoe Snow werd aangegeven bij de politie en vervolgens werd gearresteerd voor verschillende misdaden. In deze nieuwe versie is het ritme aangepast en gaat de tekst over een man in een nachtclub die zich aangetrokken voelt tot een vrouw. Het couplet van Con Calma bleef echter wel hetzelfde als de originele versie.

Suzan & Freek – Als Het Avond Is

Dit lied is geschreven door Suzan en Freek, die voornamelijk bekend zijn vanwege hun covers op YouTube. De twee kregen een relatie op de middelbare school, waar ze beide muziekles volgde.

Als Het Avond Is, is de eerste eigen single van het duo. Toen dit lied bij Radio 2 werd uitgeroepen tot ‘TopSong’, waarbij het nummer een week lang extra vaak te horen was op deze radiozender, werd het lied al snel erg populair.

Duncan Laurence – Arcade

Arcade is het nummer wat dit jaar Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Duncan zegt over het nummer dat liefde een gek ding kan zijn waar we helemaal in opgaan en wanneer het weg is hopen we alleen maar dat het weer terug komt. Totdat we realiseren dat, meestal wanneer het al te laat is, dat we als een klein jongetje in een grote speelhal verslaafd zijn aan een verliezend spel.

Zelf vind ik dit een van de betere songfestival nummers en denk ik dat wij best hoog zullen scoren hiermee. Wat denken jullie, gaan we winnen dit jaar??

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *