Maastricht magazine >
lifestyleentertainment

Behind the lyrics van de Nederlandse top 40, september 2019

Behind the lyrics van de Nederlandse top 40, september 2019
Artikel begint onder de advertentie

We zijn weer 4 maanden verder en dus is de top 40 lijst inmiddels weer aardig veranderd. Hoogtijd om daarom opnieuw te gaan kijken naar het verhaal achter de liedjes van de huidige top 5.

Shawn Mendes & Camila Cabello – Señorita

Señorita is een mooi nummer met een beetje een mix van Latin en popmuziek. Het nummer gaat over een dubbelzinnige relatie. Ze genieten intens van elkaars aanwezigheid, maar hij zegt dat ze enkel vrienden zijn. Dit terwijl ze dingen met elkaar doen die gewone vrienden niet doen. Zij zegt dat ze daarom eigenlijk van hem weg zou moeten vluchten, maar ze toch steeds weer terug blijft komen.

Fans en pers dachten al langere tijd dat de twee in het echt een stel waren, echter werd dit altijd ontkent. Camila had tot enkele dagen na de release nog een relatie met auteur Matthew Hussey, maar lijkt na haar breuk nu inderdaad wel een relatie te hebben met Shawn.

Snelle – Reünie

In dit nummer blikt Snelle (Lars Bos) terug naar zijn verleden waar hij gepest werd vanwege zijn hazenlip. Nu hij succesvol rapper is kijkt hij uit naar een reünie, waar iedereen kan zien hoe succesvol hij is geworden. In zijn lied geeft hij aan dat hij niet kan ontkennen dat het hem raakte, maar hij bedankt ze nu want zonder hen was er geen muziek. Hij lacht als laatst en zal nu de man zijn op de reünie.

Ed Sheeran feat. Khalid – Beautiful People

Beautiful People gaat over trouw blijven aan jezelf. Je niet voor doen als een van de zogenaamde ‘’mooie mensen’’, die geobsedeerd zijn door materiële dingen en status. De mensen die designer kleding aan hebben en vooraan zitten bij modeshows, terwijl ze eigenlijk niet echt wat gedaan hebben en niemand kennen. Ze huren de mooiste auto’s maar hebben ondertussen geen warm thuis om naar toe te gaan. In het lied zingt hij dat zij niet zo zijn en daar niet tussen passen, zij zijn niet ‘’mooi’’ maar gewoon zichzelf.

Ed Sheeran & Justin Bieber – I Don’t Care

Jaja, Ed Sheeran gaat lekker, hij staat dit keer maar liefst twee keer in de top 5. Dit keer met Justin Bieber, waar hij ook de hit ‘’Love Yourself’’ mee heeft gescoord. Dit liedje gaat erover dat een jongen op een feestje is waar hij weg wilt omdat hij zich eenzaam voelt, hij voelt zich een niemand. Doordat zijn liefde erbij is voelt hij zich minder alleen, zij laat hem voelen alsof hij ook iemand is. Door haar komt hij dit soort vervelende avonden door.

Dimitri Vegas & Like Mike – Instagram

Oké dit lied is niet alleen van Dimitri Vegas & Like Mike, maar dit lijstje is een behoorlijk stukje langer, iets te lang voor een titel vond ik zelf 😉. Andere namen die aan deze song hebben meegewerkt zijn David Guetta, Daddy Yankee, Afro Bros & Natti Natasha. Niet de minste namen dus! Dit Belgische duo heeft het dan ook goed voor elkaar.

Het liedje gaat over een jongen die een meisje vraagt terug te komen naar zijn plek, omdat hij op tv is geweest en voor haar kan zorgen omdat hij er goed bij zit. Het meisje vraagt zich echter af wie hij wel niet denkt dat hij is, zij hoeft geen plan en man zoals hij. Zij geeft niks om zijn status op Instagram, hij kent haar duidelijk niet goed.

Wat vinden jullie van deze songs? Of hebben jullie zelf een andere favoriet?

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *