Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Shirley

Binnenkijken bij Shirley

Hallo allemaal, ik zal mezelf eerst even voorstellen voordat jullie binnen komen kijken bij mij! Ik ben Shirley Bonenberg, ik ben 47 jaar en woon met mijn man en zoon in een oude boerderij in Drenthe.

Ik doe de administratie voor ons eigen bedrijf en ik geef styling adviezen. Interieur is ook mijn grote passie en hobby. Ik rommel en schuif heel graag in huis, dat is echt mijn ontspanning.

Wonen in een boerderij

Nooit had ik verwacht om ooit in een boerderij te gaan wonen, maar toen mijn man een jaar of twee geleden zijn oog liet vallen op deze boerderij, kon hij dat niet meer uit zijn hoofd zetten. We hadden net de verbouwing van ons vorige huis afgerond, maar toch besloten we te gaan verhuizen.

Gelukkig was de boerderij al grotendeels verbouwd. De meeste aandacht ging in eerste instantie naar de bovenverdieping, waar wij 6 grote dakramen lieten plaatsen voor meer daglicht. Ook werd het grote, oude rookkanaal er uit gesloopt en de oude badkamer op de bovenverdieping werd vervangen door een nieuwe.

Daarna begon het echte leuke werk, het inrichten! Nog steeds zijn we wekelijks bezig met allerlei smaakaanpassingen. Daarvoor ben ik wanden aan het verven en een aantal kozijnen heb ik zwart gemaakt in plaats van wit.

Ook heb ik de keukenvloer geschilderd! Er zat een rode, boeren plavuizenvloer in, welke er helaas niet uitgebroken kon worden. Daarom heb ik me verdiept in het verven van vloeren. Ik koos voor betonverf en het is prachtig geworden. Wil je weten hoe ik dat heb gedaan, stuur me dan gerust een berichtje via Instagram.

Mijn interieurstijl

Ik vind het erg lastig om mijn stijl te omschrijven. Het huis is natuurlijk landelijk, maar ik probeer dat in balans te brengen met de rustige sfeer van een Scandinavische stijl. Dat niet alleen, want ik mix het met wat industriële elementen en ik voeg hier een daar wat design toe.

Het klinkt een beetje als een rommeltje, maar juist hierdoor creëer je een hele eigen stijl. Ik hou er niet van om hele dure spullen te kopen dus bijna alles is tweedehands of zijn familiestukken, die ik opknap en aan mijn stijl aanpas.

Favoriete plek in huis

Mijn favoriete plekje is er nog niet, maar zit al wel in mijn hoofd! We zijn namelijk van plan om de gevel te verbouwen omdat we buiten meer naar binnen willen halen. We hebben een fantastisch uitzicht en daar zien we nu vanuit huis te weinig van. We zijn druk bezig met brainstormen over allerlei ideeën en ik zie mezelf straks helemaal zitten in een toffe stoel met heerlijk uitzicht.

Mijn tips

Als je zulke grote veranderingen wilt aanbrengen aan je huis, kan ik je als tip meegeven om eerst minimaal een jaar in je nieuwe huis te gaan wonen voordat je beslissingen neemt. Pas als je er woont kom je er achter wat de fijne plekjes zijn in en om het huis.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn binnenkijker te lezen! Wil je meer over mij en de boerderij weten dan kun je mij volgen op Instagram @wonenop1. Wie weet tot snel!!

Liefs,
Shirley

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *