Maastricht magazine >
lifestyletravel

De beste ideeën voor een gezinsvakantie naar Italië

De beste ideeën voor een gezinsvakantie naar Italië
Artikel begint onder de advertentie

Italië is een populair vakantieland voor Nederlanders. De belangrijkste reden is natuurlijk dat het er in de zomer bijna altijd mooi weer is. Je kunt al vanaf april terecht in Italië, de zomer duurt er meestal tot ver in oktober. Dat betekent dat je er met de kinderen ook de meivakantie of herfstvakantie kunt doorbrengen. Er zijn talloze mogelijkheden. Waar je voor kiest hangt natuurlijk af van je eigen voorkeuren en de leeftijd van de kinderen.

Een camping in Italië

Kamperen op een camping in Italië is al tientallen jaren enorm populair. Een belangrijke reden is dat het een relatief goedkope manier is om vakantie te vieren. Een camping is immers een stuk goedkoper dan een hotel of appartement. Daar komt bij dat een goede camping prima voorzieningen heeft zodat het hele gezin zich tijdens de vakantie kan vermaken, kijk bijvoorbeeld maar eens naar een verblijf in Italië met Vacanselect. Tijdens het hoogseizoen is er op veel campings een animatieteam aanwezig dat leuke activiteiten organiseert. Die zijn meestal voor de kinderen, maar soms zijn er ook gezellige avonden voor volwassenen of sportieve evenementen voor het hele gezin.

Luxe kamperen in Italië

Als je denkt aan kamperen dan denk je misschien aan een krappe caravan of een tent die je met veel moeite opzet en waarin je maar weinig comfort hebt. Kamperen in Italië kan echter ook heel anders. Steeds meer campings bieden glamping aan. Dat is luxe kamperen in een royale tent die van alle gemakken is voorzien. Je slaapt in een echt bed in plaats van op een luchtbed en soms heb je zelfs eigen sanitair. Glamping kan ook een royale stacaravan zijn die van alle gemakken is voorzien. Je hebt dan niet alleen het voordeel van meer comfort, je hoeft ook zelf geen tent of caravan te hebben. Je kunt dan ook met de trein of het vliegtuig naar Italië in plaats van met je eigen auto. Dat scheelt een stressvolle reis en je kunt ook meer dagen van je vakantie genieten omdat er minder tijd met reizen verloren gaat. Kies bijvoorbeeld voor een nachttrein met slaapcoupé. Je komt uitgerust aan op je bestemming.

Streken in Italië voor een heerlijke gezinsvakantie

Er zijn diverse streken in Italië die de moeite waard zijn voor een gezinsvakantie. Je hoeft daarvoor echt niet helemaal tot onderin de ‘laars’ te reizen. De regio’s Lombardije, Veneto en Trentino-Zuid-Tirol zijn populair vanwege de grote meren. Het Gardameer is het grootste en bekendste meer van Italië, er zijn dan ook veel mooie plekken aan het Gardameer te vinden waar je naar toe kunt gaan. Er zijn veilige plekken waar ook kleine kinderen die nog niet goed kunnen zwemmen kunnen spelen op het strand. Uiteraard wel altijd onder toezicht. Oudere kinderen en volwassenen die goed kunnen zwemmen kunnen op het meer surfen en varen. Natuurlijk is het Gardameer daarvoor niet de enige optie, je kunt ook een camping boeken aan het Lago Maggiore dat is gelegen in de regio’s Verbano-Cusio-Ossola en Varese.

Het Gardameer in Italië
Isola Madre in de regio Verbano-Cusio-Ossola

Cultuur in Italië

Wil je je kinderen laten kennismaken met de cultuur van Italië dan is een stedentrip of een rondreis een goed idee. Steden als Rome, Milaan, Florence en Venetië hebben op het gebied van cultuur veel te bieden. Fraaie kerken en kastelen, maar ook interessante musea zijn er te bewonderen en te bezoeken. Venetië is natuurlijk vooral uniek vanwege de grachten met de gondels. Ook Verona is een aanrader, de stad van Romeo en Julia.

Castel San Pietro, Verona
Het beroemde balkon in Verona uit Romeo & Julia

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *