Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

De mooiste autoroutes door Nederland

De mooiste autoroutes door Nederland

Heb je zin om er lekker op uit te gaan en een dagje te touren door Nederland? Nederland heeft namelijk veel meer te bieden dan je zou denken. Denk aan mooie steden, fijne stranden, maar ook prachtige architectuur. Mocht je een keertje niet weten wat je moet doen, plan dan zeker een dagje in en ga erop uit met je auto. Trommel dus snel je vrienden op, haal wat lekkers voor onderweg en geniet van de mooiste autoroutes door Nederland!

Route door de Veluwe

90 km – Hoogtepunten: natuur, de Ijssel, rivierenlandschap.

Begin bij het kleine dorpje Baak, waar je verschillende bezienswaardigheden kunt vinden. Nadat je het dorpje hebt gezien kun je door naar Bronkhorst. Bronkhorst is iets toeristischer en dat is natuurlijk niet voor niets, je kunt er van alles doen. Neem zeker ook een kijkje bij de Joodse begraafplaats, deze is namelijk heel indrukwekkend om te zien. Wist je dat Bronkhorst de kleinste stad van Nederland is?

Daarna kun je je route vervolgen naar Olburgen. Op de weg naar Dieren vind je er namelijk een prachtig natuurgebied, waar je heerlijk kunt wandelen en even helemaal tot rust kunt komen. Wat ook erg leuk is om te doen is om te gaan picknicken. Dat kan hier namelijk maar al te goed. Na de lunch kun je door naar Ellecom. Ook hier vind je een prachtig landschap. Breng een bezoek aan Het Kleigat, Beekhuizen en het Kasteel Rosendael. Hierna kun je door richting Apeldoorn, waar je onderweg De Woeste Hoeve tegenkomt. Eenmaal aangekomen in Apeldoorn kun je lekker de stad in. Je vindt er verschillende hotspots, waar je niet alleen lekker kunt eten, maar ook even bij kunt komen onder het genot van een lekker drankje. Ga als laatste naar Brummen, waar je je dagje kunt afsluiten bij de Cortenoever.

Route door Zeeland

80 km – Hoogtepunten: Noordzee, watersnoodramp, strand.

Het eerste eiland van Zeeland beschikt over een tal aan mooie plaatsen om te bezoeken. Begin bij Renesse, waar je naast het gezellige centrum ook eventueel een bezoekje kunt brengen aan de kilometers lange stranden. Wist je dat Nederland ook beschikt over vele andere mooie stranden? Lees daar snel meer over in onze andere blog. Ga daarna verder naar Scharendijke, waar je na een korte tussenstop kunt genieten van een lekkere lunch in Brouwershaven. Wanneer je weer nieuwe energie hebt kun je door naar Sirjansland, waar je een prachtig uitzicht hebt over het Grevelingenmeer.

Een klein stukje verder zit de volgende stop al, genaamd het krekengebied Vier Bannen, waar je een bezoekje kunt brengen aan het Nationaal Park Oosterschelde. Vervolg daarna je route naar Zierikzee en ga lekker het kleine stadje in. Je vindt hier van alles wat en kunt er zo ook voor kiezen om hier te gaan dineren. Vervolg je route en ga door naar Serooskerke. Een klein leuk dorpje, die zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. Ga daarna als laatste naar Burgh-Haamstede en sluit je dagje op een leuke manier af in het gezellige centrum.

Route door Limburg

119 km – Hoogtepunten: steden, wijngaarden, heuvellandschap

In het rijtje van de mooiste autoroutes door Nederland mag ook Limburg zeker niet ontbreken. Begin je ochtend in Valkenburg, waar je de mooiste grotten van Nederland vindt. Je kunt hier ook een bezoekje brengen aan de welbekende Cauberg, waarna je je route kun vervolgen naar Meerssen. Hier heb je een mooi uitzicht op het vliegveld van Maastricht en kun je op een drukke dag de bijzonderste vliegtuigen en helikopters spotten. Daarna kun je door naar Maastricht. In deze populaire stad is echt van alles te doen. Op onze blog kun je hier genoeg over lezen.

Na een lang bezoekje aan Maastricht kun je door rijden naar Eijsden, waar je een mooi uitzicht hebt over Meuse. Na genoten te hebben van een mooi uitzicht over de rivier kun je je route vervolgen naar Vaals. Ondertussen rijd je door de mooiste natuurgebieden heen en dat is echt adembenemend mooi. Als laatste kun je nog een bezoekje brengen aan Heerlen, waar je allerlei leuke restaurantjes vindt om heerlijk te dineren. Zo weet je zeker dat je een geslaagd dagje uit hebt met een van de mooiste autoroutes door Nederland!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *