Maastricht magazine >

 
lifestyletip

De mooiste fietsroutes door Nederland

De mooiste fietsroutes door Nederland

De warme zomer is alweer voorbij en we kunnen nu heerlijk gaan genieten van de gezellige herfstperiode. Ook in de herfst kun je op de meeste dagen nog heerlijk fietsen. Het is immers niet zo warm meer en er waait een herfstachtige bries. In Nederland heb je veel gebieden die mooie routes hebben uitgestippeld om te fietsen midden in de mooie natuur. Neem een tas met eten en drinken mee en ga er lekker op uit. Zo kun je Nederland ook eens van een hele andere kant zien. Daarom hebben wij de mooiste fietsroutes door Nederland voor jou op een rijtje gezet!

1. Valkenburg

Valkenburg is een van mijn favoriete plekjes om eens lekker te gaan fietsen. Naast het leuke dorpje zelf en de mooie grotten vind je er een adembenemende natuur. Je kunt bij meerdere winkels allerlei soorten fietsen huren. Zo kun je denken aan een elektrische fiets, of bijvoorbeeld een leuke kleurrijke tandem. In Valkenburg is er eigenlijk geen specifieke route die je moet fietsen. Er zijn er zoveel dat je vanzelf uit komt op allerlei mooie plekjes. Let er wel op dat je een goede fiets moet hebben aangezien Limburg gezegend is met veel heuvels. Na een leuk dagje fietsen kun je gezellig neerploffen op een van de vele gezellige terrasjes.

2. De Veluwe

Het zal vast niet als een verassing klinken dat De Veluwe in het rijtje van de mooiste fietsroutes door Nederland staat. Alhoewel de meeste hier al vast van afweten, is dit gebied zeker de moeite waard. Ook op De Veluwe geldt dat er niet één specifieke route is die ik je zou aanraden om te fietsen, dus ga er gewoon lekker op uit. Wat ik zelf heel erg leuk vind aan De Veluwe is dat je er een grote kans hebt op het zien van allerlei wilde dieren. Je kunt hier ook zeker voor een langere tijd naartoe, waarbij je elke dag weer een nieuwe route kan nemen. Geloof me, De Veluwe is erg groot!

3. Texel

Wist je dat je ook prachtig kunt fietsen op Texel? Daar heb je mooie routes vol met dijken en duinen. Heel erg leuk om ook met kinderen te doen! Zo kun je tussendoor op verschillende leuke uitkijkpunten stoppen en genieten van het mooie uitzicht. Natuurlijk is Texel voor sommige onder ons net wat verder weg, maar maak er vooral een super leuk dagje uit van. Daarnaast beschikt Texel over een prachtige geschiedenis die je gegarandeerd tegen zult komen tijdens een dagje fietsen. Denk aan de drinkwaterputten van de VOC, de welbekende Waal en als je heel veel geluk hebt, zie je ook nog eens zeehondjes.

Mocht het toch te slecht weer zijn, kun je natuurlijk ook met de auto op pad te gaan. Daarom hebben wij ook een blogpost geschreven over de mooiste autoroutes door Nederland.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *