Maastricht magazine >
lifestyletravel

De mooiste hotspots van Giethoorn

De mooiste hotspots van Giethoorn
Artikel begint onder de advertentie

Giethoorn is vooral onder toeristen erg populair. Het is een sprookjesachtig dorp, met boerderijen gebouwd op veeneilandjes welke allemaal met elkaar zijn verbonden door houten bruggetjes. Daarnaast zijn er veel verschillende restaurants en hotels te vinden waardoor je er gelijk een heerlijk weekend weg van kunt maken. Maar naast de mooie omgeving en de gezelligheid heeft het dorpje ook nog veel andere mooie hotpots die je zeker eens moet bezoeken. Daarom hebben wij de mooiste hotspots van Giethoorn voor je op een rijtje gezet!

1. Nationaal Park Weerribben-Wieden

De meest bekende hotspot is toch wel het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Met ruim 10.000 hectare is dit het grootste langveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Je zult er van alles kunnen vinden, waaronder veel verschillende plant- en diersoorten. Denk daarnaast ook zeker aan allerlei mooie plassen, meren, moerasbossen en bloemrijke landschappen. Een perfecte uitvalbasis voor wandelaars en fietsers die zeker niet mag ontbreken tussen de mooiste hotspots van Giethoorn.

2. Museum Giethoon ’t Olde Maat Uus

Vooral voor de geschiedenisliefhebbers onder ons is dit een museum, die je zeker niet mag overslaan. Het is ook mogelijk om een rondleiding te krijgen of gebruik te maken van een audiotour, zodat je niks zult missen. Zo kun je echt een authentieke boerderij van binnen bekijken samen met een heel ouderwets vissershuisje. Het museum beschikt ook nog over een winkel en een koffiehoek, zodat je lekker kan bijkletsen over alle opgedane kennis. 

3. Punterwerf Wildeboer

Een punterwerf is een traditioneel vervoersmiddel, die ver terug gaat in de geschiedenis. Een punterwerf is eigenlijk een smalle eikenhouten boot, die voort wordt geduwd door een lange houten stok. Al deze bootjes werden met de handgemaakt, waardoor sommige prachtig bewerkt zijn. In Giethoorn is het nog steeds mogelijk om met een punterwerf te varen. De bootjes zijn perfect om goed te kunnen manoeuvreren in ondiep water en dat is precies wat je hier vaak vindt. Een bekende locatie waar ze nog traditionele punterwerf bootjes verhuren is bij Punterwerf Wildeboer.

4. Museum De Oude Aarde

Nog een bekend museum, waar een stukje geschiedenis is te vinden heet Museum De Oude Aarde. Je kunt hier allerlei bijzondere edelstenen, mineralen en fossielen vinden. Het museum heeft een erg uitgebreide collectie, dus mocht je interesse hier liggen, mag je dit zeker niet overslaan. Daarnaast zijn er ook een aantal reptielen te vinden.

Natuurlijk heeft Giethoorn nog veel meer te bieden, maar dit zijn vooral de hotspots die je zeker niet over mag slaan. Giethoorn staat dan ook niet voor niets tussen onze blog met de leukste vakantieplekjes in Nederland!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *