Maastricht magazine >
lifestyletip

De mooiste hotspots van Zaandam

De mooiste hotspots van Zaandam
Artikel begint onder de advertentie

Bij een stedentrip in Nederland mag Zaandam niet ontbreken. De stad is onder toeristen wel al erg bekend en dat is natuurlijk niet voor niets. Naast dat Zaandam een erg mooie architectuur heeft beschikt deze plek ook nog over een tal van leuke hotspots, die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Wat Zaandam het allerleukste maakt is de sfeer die er hangt. Ga er dus snel op uit naar de mooiste hotspots van Zaandam.

1. Inntel Hotel

De meest bekende hotspot van Zaandam is toch wel het Inntel Hotel die gekenmerkt is door de gestapelde huisjes. Naast dat dit hotel er super leuk uitziet, is het ook nog eens erg goed betaalbaar en bevind het zich midden in de stad. Het is hierdoor erg goed bereikbaar en daarom de perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip naar Zaandam.

2. De Zaan

De Zaan is natuurlijk erg kenmerkend voor Zaandam. Je kunt er met mooi weer heel leuk op uit met de boot. Zo kun je zelf erop uit of meegaan met de Zaanferry die in de zomer meerdere keren per dag vertrekt. Mocht je van plan zijn om te gaan varen, moet je zeker niet het plekje overslaan waar de Zaanse molens te vinden zijn. Ook kun je heel gemakkelijk naar Amsterdam, want vooral met de boot is dit erg dichtbij. Daarom mag de Zaan ook zeker niet ontbreken in de mooiste hotspots van Zaandam.

3. De oude Verkade fabriek

Mocht je wat meer interesse hebben in prachtige architectuur dan kun je zeker een bezoekje wagen aan de oude Verkade fabriek aan de Zaan. Regelmatig organiseren ze er meerdere rondleidingen, die naast dat ze erg informatief ook erg leuk zijn. In de oude Verkade fabriek zit Kiss Bakery, waar je kunt genieten van het lekkerste brood en banket van heel Zaandam.

4. Stadshart Zaandam

Als je zin hebt om lekker door de stad te struinen, moet je zeker langs Stadshart Zaandam lopen. Hierin vind je namelijk wel 188 winkels met 79 restaurants/cafés. Vooral met mooi weer kun je er heerlijk buiten zitten, want er zijn super veel leuke terrasjes te vinden. Of je nu trek hebt in een ontbijt, lunch of diner. Verder zijn er ook genoeg winkels, waar je je ogen uit kunt kijken. Genoeg te doen dus!

Mocht je wat langer de tijd hebben, dan is een dagje Amsterdam ook zeker aan te raden. Het is vanuit Zaandam erg gemakkelijk bereikbaar en dat is natuurlijk super fijn. Lees meer over de leukste Instagram hotspots van Amsterdam in onze andere blogpost.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *