Maastricht magazine >
lifestyletravel

De mooiste werelderfgoed plekken in Nederland

De mooiste werelderfgoed plekken in Nederland
Artikel begint onder de advertentie

Over heel de wereld zijn de bijzonderste werelderfgoed plekken te vinden. Zelfs in ons eigen kleine landje hebben we er tien! Het werelderfgoed is bedoeld om de meest culturele en natuurlijke plekken van universele waarde te maken. Zo zijn er verder over de gehele wereld wel 1121 werelderfgoederen te vinden in wel 167 landen. Doordat deze plekken zo’n speciale geschiedenis hebben, is het zeker de moeite waar om ze eens te bezoeken.

1. Molencomplex Kinderdijk 

Nederland staat bekend om de vele molens en daarom is het vast geen verassing dat het molencomplex bij de Kinderdijk in de werelderfgoedlijst staat. De molens zijn gevestigd aan de kant van water waardoor je een prachtig uitzicht hebt. Zo kun je er momenteel wel negentien molens vinden. Vooral in de zomer zal je hier veel toeristen terugvinden en dat is natuurlijk niet voor niets. Mocht je er nog nooit zijn geweest, is het zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

2. Droogmakerij De Beemster

De Beemster is een bekend stukje geschiedenis voor vele. Hier is heel mooi terug te zien hoe Nederland vroeger is drooggelegd. Zo heeft De Beemster het onbruikbare binnenwater omgezet in vruchtbare landbouwgrond. Hierdoor kon de inrichting van de polder beginnen en inmiddels is er een rijk landschap te vinden met verschillende boerderijen.

3. Grachtengordel Amsterdam

Als je aan Amsterdam denkt, zal je vast de prachtige grachten wel kennen. Allerlei kleine straatjes met winkeltjes, bruggen en boten. Het is hier allemaal te vinden. De grachtengordel van Amsterdam is gebouwd in de 17e eeuw met het doel stadsuitbreiding. Doordat het sindsdien enorm populair is geworden om de mooie architectuur is het inmiddels wereldbekend.  Zeker een stukje van Nederland waar we ontzettend trots op mogen zijn. 

4. Van Nellefabriek

In Rotterdam is deze fabriek onder vele van ons erg bekend. In het verleden werd de fabriek gebruikt voor de aanmaak van koffie, thee en tabak. Doordat de fabriek heel centraal is gelegen was het jaren geleden de perfecte plek voor handelingsprocessen met het buitenland. Sinds het jaar 2000 is de fabriek volledig gerestaureerd, zodat de mooie architectuur zo lang mogelijk behouden kan worden.

5. De Waddenzee

Nergens ter wereld kun je zo’n uitgestrekt gebied vinden met kilometers aan wadden. Er zijn hier wel meer dan 10.000 verschillende dier- en plantensoorten te vinden waardoor het een prachtige plek is die zeker behoort tot de werelderfgoedlijst. Een gebied met mosselbanken, slikwad, kwelders, duinen en witte zandstranden. Dat moet je gezien hebben!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *